Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona aposta per rehabilitar els sis barris amb edificis més envellits
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona destinarà prop de 71 milions d’euros per a la rehabilitació energètica del parc d’habitatge de la ciutat. Així ho ha anunciat aquest dimarts el consistori, que ja ha obert la convocatòria de subvencions amb què pretén renovar fins a 15.000 pisos envellits i poc eficients de la capital catalana en els pròxims tres anys. Aquestes ajudes se centraran sobretot en sis barris barcelonins vulnerables i amb edificis especialment envellits: la Pau, Canyelles, Trinitat Vella, Congrés-Indians, Can Peguera i Besòs-Maresme.

La iniciativa estarà finançada principalment gràcies als fons europeus Next Generation, que aportaran 41 milions d’euros. La resta d’inversió -uns 29,5 milions d’euros- anirà a càrrec del pressupost municipal, però es calcula que amb el suport econòmic d’inversors privats el projecte podria arribar a comptar amb un finançament total de gairebé 215 milions. Amb tot, aquesta és la inversió més gran feta mai a Barcelona pel que fa a la rehabilitació energètica d’immobles. Aquest projecte rècord preveu a més la creació de prop de 12.000 llocs de treball al sector.

Tres àmbits diferents

El període de sol·licitud per aquestes subvencions estarà obert fins al 30 de juny del 2023 i s’estructurarà en tres àmbits d’actuació diferents: rehabilitació d’edificis i habitatges privats, regeneració urbana de barris envellits i renovació de blocs sencers d’alta complexitat en el marc de pla de barris. Per poder accedir a aquestes ajudes, el requisit indispensable serà poder acreditar que les intervencions que en derivin suposaran un estalvi del 30% de la inversió energètica, un percentatge que es tradueix en una reducció per cada habitatge de 811 quilograms d’emissions de diòxid de carboni.

Segons els diferents criteris fixats, la previsió és que les obres de rehabilitació de domicilis siguin subvencionables fins a 3.000 euros i que, en el cas dels edificis, aquesta ajuda pugui arribar a cobrir del 40% al 80% del cost de l’actuació en funció de l’estalvi aconseguit. Pel que fa a la inversió en barris amb un parc d’habitatge especialment envellit, l’administració ha detectat que aquests sis barris concentren una població total de 87.500 habitants i que hi ha uns 11.000 habitatges en 350 edificis, fet que suposa una densitat força alta. Les subvencions en aquests casos seguiran els mateixos criteris que en els edificis, però amb un topall màxim de 21.400 euros.

Més notícies
L'Alfonso va desaparèixer fa més d'una setmana a Sant Andreu / Mossos
Crida per trobar un home desaparegut des de fa vuit dies a Barcelona
Notícia: Crida per trobar un home desaparegut des de fa vuit dies a Barcelona
Comparteix
L'Alfonso va desaparèixer fa més d'una setmana al districte barceloní de Sant Andreu
Cotxes i motos circulen per un punt de la Ronda del Mig de Barcelona / Pau Cortina (ACN)
Barcelona té tantes motos com les de Madrid i València sumades
Notícia: Barcelona té tantes motos com les de Madrid i València sumades
Comparteix
La capital catalana lidera el rànquing de ciutats de l'estat espanyol amb més vehicles de dues rodes
Agent de la Guàrdia Urbana durant el desallotjament de la platja del Bogatell previ al dispositiu especial de neteja amb motiu de la revetlla de Sant Joan de 2021 / Mariona Gil
Llum verda al polèmic plus de la unitat de platges de Guàrdia Urbana
Notícia: Llum verda al polèmic plus de la unitat de platges de Guàrdia Urbana
Comparteix
L'Ajuntament de Barcelona assegura que no hi ha cap informe jurídic que justifiqui aquesta suspensió temporal
Bicitaxis (o trixis) sent inspeccionats per un operatiu policial / Guàrdia Urbana
Les confiscacions foragiten els ‘trixis’ del litoral de Barcelona
Notícia: Les confiscacions foragiten els ‘trixis’ del litoral de Barcelona
Comparteix
L'Ajuntament aprofita una escletxa administrativa per treure'ls dels carrers durant uns mesos

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ZEB arquitectura a novembre 08, 2022 | 16:57
    ZEB arquitectura novembre 08, 2022 | 16:57
    Millorar les condicions constructives dels edificis, a més de dotar-los d'un alt confort energètic, és bàsic en una ciutat com Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa