Barcelona completa la tramitació telemàtica de llicències d’obres majors

L’Ajuntament de Barcelona ha completat el 2 de novembre la darrera fase de la posada en marxa de la tramitació electrònica de les llicències d’obres majors, de manera que ja es poden dur a terme totes les gestions de manera digital. En un comunicat, el consistori assegura que és un “nou pas endavant cap a la transformació digital de l’administració, la transparència i l’eficiència”. L’Ajuntament va engegar ara fa un any aquest servei per “facilitar la relació de la ciutadania amb el consistori i simplificar i agilitzar els tràmits”. S’ha incorporat un nou tramitador electrònic al portal de tràmits que permet fer gestions com ara presentar al·legacions, sol·licitar pròrrogues i consultar l’estat dels expedients d’obres majors, entre altres.

Segons l’Ajuntament, s’han incorporat “millores destacades” per tal que es puguin dur a terme totes les gestions vinculades a aquests permisos de manera digital. Una de destacada és que s’incorpora per primera vegada la notificació electrònica en la tramitació de llicències d’obres, fet que contribuirà “considerablement” a reduir els terminis de tramitació, afirma l’Ajuntament.

A nivell intern s’han establert mecanismes que també ajudaran a agilitzar els terminis, com ara la tramitació d’informes i derivació dels projectes de forma telemàtica entre els departaments. D’aquesta manera, destaca l’Ajuntament que s’eliminarà definitivament l’ús de paper per a qualsevol comunicació.

També s’ha inclòs la possibilitat de fer sol·licituds telemàtiques de renúncia i desistiment de llicència, d’accions relacionades amb la transparència com la comunicació de persona interessada d’una llicència, i d’altres de posteriors a la concessió de la llicència com l’aportació de documentació de seguiment i final d’obra o el comunicat de primera ocupació.

Nou comentari

Més notícies
Imatge d'arxiu de la construcció d'edificis en la zona del 22@, al voltant del Poblenou / Europa Press

El [email protected] tindrà edificis més alts per encabir-hi nous pisos i oficines

Colau, Collboni i Maragall pacten redibuixar el nord del districte tecnològic amb 1 milió de m2 per a oficines i 6.300 habitatges
La pancarta

El govern Colau proposa un pressupost expansiu recolzat en l’Estat i nou deute

Els comptes creixerien un 6%, fins als 3.231 milions d’euros i es començarien a negociar dilluns
La muralla del segle XIV / Ajuntament de Barcelona

Troben restes de la muralla medieval a la Ciutadella

Els arqueòlegs esperen localitzar-ne més trams de construccions posteriors
El pas de seglars joves va deixar una gespa d'Horta així de malmesa / Cedida

L’impactant rastre dels senglars en un prat d’Horta

Parcs i Jardins ho atribueix a una dinàmica reproductiva d'aquest animal