Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’impactant rastre dels senglars en un prat d’Horta
  • CA

Un grup de senglars va causar una vistosa destrossa en un prat de gespa d’Horta, a tocar de la Ronda de Dalt. Els barris pròxims a Collserola estan acostumats a les incursions d’aquest animal, que aquest octubre va deixar la seva empremta en aquest espai ajardinat que hi ha en la connexió de l’avinguda de l’Estatut amb la ronda.

Fonts municipals confirmen que el desperfecte va ser causat efectivament pel “pas de grups de senglars” per la zona. Parcs i Jardins detalla que l’especial incidència a la tardor és fruit d’una dinàmica reproductiva de l’espècie: “És un fenomen estacional, perquè les mares expulsen els cadells per poder atendre les noves cries i els grups de senglars joves poden aparèixer en alguns espais verds de zones més urbanitzades”.

Gespa d'Horta destrossada per senglars, en una imatge del passat 20 d'octubre / Cedida
Gespa d’Horta destrossada per senglars, en una imatge del passat 20 d’octubre / Cedida

Així, la baixada de senglar a la ciutat s’accentua de forma natural cada tardor i torna a baixar quan arriba el fred: “Disminueix de cara a l’hivern, coincidint amb l’inici de producció d’aglans al bosc que suposa menjar per als senglars”.

Per evitar una nova destrossa just després d’arreglar el prat, Parcs i Jardins té previst esperar fins l’hivern per “arranjar el espais amb desperfectes”, encara que això comporti per als veïns contemplar durant setmanes la gespa en aquest lamentable estat.

Destrosses dels seglars en una zona verda d'Horta / Cedida
Destrosses dels seglars en una zona verda d’Horta / Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa