Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Activistes ocupen una oficina del BBVA per exigir lloguers socials

Una cinquantena d’activistes per l’habitatge han ocupat aquest matí una oficina del banc BBVA, situada a l’avinguda Diagonal de Barcelona, per exigir als grans tenidors atorgar lloguers socials a les persones vulnerables. Unes exigències que els activistes fan d’acord amb la llei 24/2015 que estipula que aquests grans propietaris d’habitatges han de destinar una part de les seves propietats a lloguers socials. Durant aquest acte, els activistes també han exigit que s’aturin els desnonaments que el fons Cerberus té en marxa, que segons afirma la portaveu del Sindicat de barri del Poble-Sec “són molts”.

Les accions d’aquest matí s’han fet a l’edifici del BBVA perquè, segons expliquen els manifestants, el BBVA va crear l’any 2018 la societat Divarian i, a través d’aquesta societat, va vendre 61.000 béns al fons Cerberus. Segons afirmen, la majoria d’aquestes propietats procedeixen de Caixa Catalunya i van suposar un cost públic de rescat de 12.000 milions d’euros. “Aquest fons voltor ha comprat a preu regalat milers d’actius procedents del rescat bancari“, afirmen els activistes.

Des del sindicat del Poble-Sec afirmen que, en el cas de la capital catalana, hi ha “desenes” d’afectats dels quals ells en són coneixedors, però que encara hi ha molts casos per confirmar. “Estem parlant de famílies vulnerables i amb menors que no tolerarem que es quedin al carrer”, assegura la portaveu, que ha volgut afegir que “és una qüestió d’urgència” perquè la situació a la qual s’està arribant és “insostenible”.

En espera de pis protegit

Una veïna del barri de Vallcarca, la Dolores, de 64 anys i amb una discapacitat del 82%, denunciava fa unes setmanes que ja fa més de catorze anys que està a l’espera de poder entrar en un pis protegit. La Dolores afirma que, per aquest motiu, “s’ha vist obligada a ocupar” un pis. La barcelonina també critica el “tracte inhumà” que ha rebut per part dels Serveis Socials i l’Oficina d’Habitatge de Barcelona durant tots aquests anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa