Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una barcelonina amb discapacitat fa 14 anys que espera un pis protegit

Una veïna del barri de Vallcarca, la Dolores, de 64 anys i amb una discapacitat del 82%, denuncia que ja fa més de catorze anys que està a l’espera de poder entrar en un pis protegit, i que, per aquests motius, “s’ha vist obligada a ocupar”. La barcelonina critica el “tracte inhumà” que ha rebut per part dels Serveis Socials i l’Oficina d’Habitatge de Barcelona: considera que “han fracassat” a l’hora de garantir els seus “drets bàsics”. De fet, en els darrers tres anys la Dolores ha patit 2 desnonaments i continua sense haver rebut el pis de protecció social que tenia adjudicat segons afirma el Sindicat d’Habitatge de Vallcarca.

Des de l’organització sindical denuncien aquesta situació i la titllen de “violència i abandonament institucional”: “En aquests anys m’heu fotut la salut i la vida i continuo esperant”, sentencia amb contundència Dolores aquest matí en una concentració que s’ha fet a les portes de la seu de Districte de Gràcia. Ara bé, el missatge de la veïna del barri de Vallcarca no es correspon amb la visió de l’Ajuntament. Fonts municipals afirmen que se li va concedir un immoble l’any 2014, però que el va perdre perquè “van sorgir dificultats per tramitar l’expedient”.

Fil de Twitter del Sindicat d’Habitatge de Vallcarca

Una vida de trabes

La Dolores, que va arribar al barri de Vallcarca a finals dels anys 90, va llogar un pis al barri el 2004. En aquest pis hi va viure 15 anys, però abans, el 2009, ella ja es va inscriure a la llista de Sol·licitants d’Habitatge de Protecció Oficial perquè el pis on vivia era “petit, antic i sense cèdula d’habitabilitat”. Durant aquests anys, la seva salut va anar empitjorant fins al punt que, actualment, té reconegut un gran de discapacitat del 82%.

Segons han explicat des del Sindicat d’Habitatge del barri de Vallcarca, a la Dolors li van adjudicar un pis protegit el 2014, però que ella no va poder visitar el pis i fer les gestions pertinents per acceptar-lo perquè estava ingressada a l’hospital en estat convalescent. “Malgrat que les seves assistentes socials estaven al corrent de la situació, l’administració va desestimar el seu cas per no haver formalitzat el contracte”, afirmen des del Sindicat. “Aquesta vulneració dels drets bàsics de la Dolores va ser la primera d’una sèrie de carències i maltractes patits durant quasi deu anys que li han causat greus problemes de salut mental i física”, conclouen.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Una+ a març 29, 2023 | 16:45
    Una+ març 29, 2023 | 16:45
    bé kolau bé!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa