Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El cohabitatge, aposta de la Fundació Llars Compartides contra la soledat de la gent gran

La soledat és una de les més grans preocupacions de l’envelliment. Tenir menys persones al voltant implica establir menys relacions, més incomunicació, abandonament i fragilitat. Tot plegat afecta especialment a 175.000 persones grans a Catalunya, segons dades de l’associació Amics de la Gent Gran. Des del 2003 l’entitat Fundació Llars Compartides lluita perquè la gent gran que viu en una situació de soledat no desitjada sigui autònoma i tingui accés a un habitatge digne.

Actualment la fundació gestiona 9 llars compartides en què viuen persones grans, a les quals ofereix un lloguer perquè comparteixin pis. D’aquesta manera, l’entitat permet l’accés a habitatge digne, ja que cada resident paga una part proporcional als seus ingressos i mai més d’un terç de la pensió, i evita la soledat de la gent gran. “Formar part d’una comunitat, compartir i prendre decisions conjuntament permet envellir de manera independent i amb autonomia personal”, opinen des de la fundació sobre el cohabitatge. 

Quan l’entitat localitza algú que ja no es pot valdre per si mateix, l’acompanyen per buscar l’alternativa més viable per la seva situació. Posen a disposició de la gent gran que viu sola una solució d’habitatge assequible que satisfà les demandes que el mercat no compleix. Mitjançant l’acompanyament la fundació dona resposta a diversos reptes de la societat actual: augment de l’envelliment, dificultat d’accés a l’habitatge i soledat no desitjada. 

Desenes de voluntaris col·laboren amb l’entitat per pal·liar els efectes de la soledat. A més, la fundació treballa amb altres empreses mitjançant voluntariats, donatius o accions concretes. Els particulars també poden ajudar a l’entitat mitjançant l’organització d’actes que destinin part dels beneficis a la fundació. Finalment, els esportistes tenen cabuda en la lluita contra la soledat de les persones grans, ja que la fundació els ofereix dedicar els reptes competitius a la lluita contra la soledat i a favor del cohabitatge. 

Més notícies

Salut i reinserció social amb els estudiants voluntaris de l’AIDIR Ciutat Vella

Notícia: Salut i reinserció social amb els estudiants voluntaris de l’AIDIR Ciutat Vella
Comparteix
L'entitat treballa amb alumnes de la UIC per millorar els hàbits de persones desafavorides i ajudar-los en la incorporació al món laboral
Notícia: Salut i reinserció social amb els estudiants voluntaris de l’AIDIR Ciutat Vella - Mobile

Banc Farmacèutic, l’ONG que ajuda les famílies desafavorides a comprar medicaments

Notícia: Banc Farmacèutic, l’ONG que ajuda les famílies desafavorides a comprar medicaments
Comparteix
Desenvolupa diverses campanyes per ajudar les persones que no poden fer front a despeses mèdiques
Notícia: Banc Farmacèutic, l’ONG que ajuda les famílies desafavorides a comprar medicaments - Mobile

Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer, unió pels malalts i els familiars

Notícia: Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer, unió pels malalts i els familiars
Comparteix
L'entitat aglutina les organitzacions que ofereixen assistència als pacients i a les seves famílies
Notícia: Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer, unió pels malalts i els familiars - Mobile

Nou comentari

Comparteix