Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer, unió pels malalts i els familiars
  • CA

L’acompanyament a malalts de càncer és de vital importància per la seva recuperació. Les famílies assumeixen en gran mesura el rol de suport als pacients, però sovint els familiars pateixen i estan sota pressió sense que ningú se n’adoni. La Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer (FECEC) va néixer el 13 de febrer de 2001 amb aquesta vocació: acompanyar els malalts oncològics i els familiars. 

La FECEC, Junts contra el càncer agrupa les principals entitats que treballen per millorar la qualitat de vida dels pacients de càncer i les seves famílies. Un altre dels seus objectius és responsabilitzar la societat de la seva salut i conscienciar-la de la necessitat d’adoptar un estil de vida saludable. Amb aquesta iniciativa ofereix programes de divulgació i prevenció contra la malaltia. A la seva pàgina web l’entitat posa a disposició dels usuaris informació detallada dels tipus de càncer, el tractament i com prevenir la malaltia. 

L’entitat dona especial importància a la tasca dels voluntaris, als que considera un “element fonamental per a la millora de la qualitat de vida dels pacients amb càncer i les seves famílies”. Per aquest motiu la FECEC impulsa el Programa de Foment del Voluntariat, que dona visibilitat a la tasca de totes aquelles persones que, de forma altruista, ajuden en la lluita contra la malaltia. 

Els voluntaris també disposen d’una jornada on s’uneixen per fomentar la unió. La Federació considera que el voluntariat en l’àmbit oncològic és un denominador comú en totes les entitats que lluiten contra el càncer, i per això des del 2005 organitza la Trobada de voluntaris. Cada any més de 3.000 persones que ajuden els malalts i les seves famílies es troben per rebre el reconeixement de la FECEC. A més, també se’ls ofereix assistència per si tenen dubtes o preguntes sobre la seva tasca com a voluntaris. 

Més notícies
EXIL, l’associació que vetlla pel benestar dels nens víctimes de maltractament
Notícia: EXIL, l’associació que vetlla pel benestar dels nens víctimes de maltractament
Comparteix
L'organització ofereix teràpia i acompanyament a col·lectius víctimes de la vulneració dels Drets Humans
Banc Farmacèutic, l’ONG que ajuda les famílies desafavorides a comprar medicaments
Notícia: Banc Farmacèutic, l’ONG que ajuda les famílies desafavorides a comprar medicaments
Comparteix
Desenvolupa diverses campanyes per ajudar les persones que no poden fer front a despeses mèdiques

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa