Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Treballadors de Barcelona Activa apressen Colau a aturar més de 150 acomiadaments a l’empresa

El conflicte laboral obert a Barcelona Activa promet escalfar-se en els propers dies. L’agència de l’Ajuntament de formació de treballadors ha optat per no renovar a més de 150 orientadors professionals de programes d’ocupació, arran d’unes sentències que condemnen l’ens per abusar de la temporalitat. La decisió de prescindir de personal en comptes d’oferir-li llocs fixos a l’empresa municipal ha indignat els afectats, que preparen “un cicle de mobilitzacions per aturar el desmantellament de Barcelona Activa”, han anuciat aquest divendres. UGT ha precisat que es convoca una vaga estesa a tota la plantilla de l’ens el 23 de juliol, coincidint amb l’últim ple municipal abans de les vacances.

A través d’un comunicat, l’Assemblea de Treballadores Temporals de Barcelona Activa apel·la al govern de l’alcaldessa Ada Colau i li exigeix que “s’aixequi a defensar” els llocs de treball de l’agència pública “i aturi la retallada dràstica de serveis que s’està efectuant”. També demana que es cessi el director general de Barcelona Activa, Fèlix Ortega, a qui fa responsable de “l’intent de desmantellament de l’empresa i la privatització de serveis públics”.

El personal en risc d’acomiadament recorda que la seva tasca pretén en especial que els aturats “amb major vulnerabilitat” s’incorporin al mercat laboral i qüestiona que “la major retallada” de la història de l’agència es vulgui efectuar “en plena pandèmia i just en el moment que cal començar a plantejar les polítiques de recuperació econòmica”. Els perjudicats opinen que la supressió de llocs de feina per formar treballadors “és impropi d’un govern que s’anomeni d’esquerres”. “150 persones acomiadades vol dir desenes de milers de barcelonins i barcelonines afectades, moltes d’elles en situació d’atur, amb dificultats d’exclusió laboral i en situacions d’extrema precarietat”, adverteixen.

Retallada del 40%

“Com explicaran Ada Colau i Jaume Collboni que l’Ajuntament de Barcelona ha renunciat a la utilització dels fons de recuperació i de les polítiques d’ocupació en benefici de la població perquè ha acomiadat el 40% de treballadores de Barcelona Activa i ha retallat els serveis?”, interpel·len. I afegeixen un interrogant més adreçat a l’alcaldessa i el primer tinent d’alcalde: “Com explicaran Ada Colau i Jaume Collboni que aquestes retallades afectaran amb especial intensitat els barris i les persones que viuen de forma més quotidiana la precarietat?”.

Barcelona Activa xifra en 102 els empleats que es quedaran sense feina a mesura que els seus contractes expirin en els propers mesos. La companyia ha justificat que les condemnes que ha rebut no li permeten seguir incorporant orientadors amb contractes d’obra i servei per prestar programes subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya. Els afectats reclamen que se’ls reconegui com a part de la plantilla i que se’ls ofereixin contractes indefinits. Barcelona Activa va respondre al respecte que la Llei de Pressupostos de l’Estat limita les contractacions indefinides al sector públic.

L’assemblea de treballadors titlla la reducció de personal d'”irresponsabilitat”. Addueix que coincideix amb “el moment en què el pressupost en polítiques actives d’ocupació de la Generalitat de Catalunya és més alt que mai”.

Més notícies
Protesta per demanar el retorn dels pediatres a La Pau / @EnPediatria

La Pau, sense pediatres arran de la pandèmia, es mobilitza per recuperar-los

Notícia: La Pau, sense pediatres arran de la pandèmia, es mobilitza per recuperar-los
Comparteix
La irrupció de la Covid va deixar el barri sense els especialistes, destinats al Clot i sense cap garantia que hi tornin
Notícia: La Pau, sense pediatres arran de la pandèmia, es mobilitza per recuperar-los - Mobile
La façana d'un edifici d'oficines de Barcelona / ACN

Barcelona acapara el 80% de la inversió en oficines a l’Estat

Notícia: Barcelona acapara el 80% de la inversió en oficines a l’Estat
Comparteix
És un 40% superior a la del primer semestre de 2020 i fa vaticinar un any "excel·lent"
Notícia: Barcelona acapara el 80% de la inversió en oficines a l’Estat - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Topa Barcelona Activa a juliol 16, 2021 | 13:22
    Topa Barcelona Activa juliol 16, 2021 | 13:22
    Enllaç per a firmar el manifest: http://chng.it/dgYGPMdXFf

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa