Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona Activa prescindeix de 158 treballadors

Barcelona Activa prescindirà de 158 treballadors de la seva àrea d’ocupació, ha alertat el Col·lectiu Ronda aquest dilluns. Segons ha explicat la cooperativa d’advocats laboralistes, l’agència de l’Ajuntament que impulsa noves empreses i forma treballadors ha comunicat en els darrers dies al personal de programes de foment de l’ocupació que reduirà el nombre i la dimensió dels projectes enguany davant de «la impossibilitat de contractar les persones que haurien de treballar en els programes” que s’adjudiquin a Barcelona Activa. El Col·lectiu Ronda ha criticat la mesura, que implica destruir llocs de treball. En paral·lel, el Sindicat de Professionals de l’Ocupació a Catalunya (SPOC) estudia possibles accions legals i la convocatòria de protestes.

Segons el mateix comunicat del Col·lectiu Ronda, Barcelona Activa ha atribuït la disminució de programes de foment de l’ocupació al fet que no pot realitzar contractacions «ni a través de contractes d’obra i servei, degut a sentències recents, ni a través de contractació indefinida, tal com estableix la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat vigent». «La nostra oferta d’ocupació disminuirà, doncs, de manera apreciable durant els propers mesos», ha admès la direcció de l’agència de col·locació, assegura el Col·lectiu Ronda, que explica que Barcelona Activa ha rebut condemnes per haver fet un ús fraudulent de contractes d’obra i servei i haver incomplert les restriccions pressupostàries que dificulten la contractació al sector públic.

Les resolucions en contra són el motiu que la direcció esgrimeix ara per no contractar el personal per executar programes finançats pel Serei Català de l’Ocupació (SOC), apunta el despatx d’advocats. El sindicat SPOC titlla d'”increïble” que la resposta de l’agència pública a les sentències que li retreuen que abusi de la temporalitat ·sigui, simplement, renunciar a mantenir una de les seves principals funcions». El sindicat afegeix que és «inversemblant i lamentable» que l’oferta d’ocupació de Barcelona Activa «s’empobreixi i es redueixi de forma dràstica en un moment de contracció econòmica profunda, quan les polítiques d’ocupació resulten vitals per a molta gent expulsada del món laboral».

“Situació complexa”

A través d’un comunicat, Barcelona Activa ha assenyalat que el nombre de treballadors afectats “de forma directa” i que es quedaran sense feina són 102. Ha explicat que és personal amb “contractes de durada determinada que s’aniran extingint gradualment en els propers mesos”. Alhora, ha definit de “complexa” la situació i l’ha atribuït a litigis “que venen de lluny” i que van iniciar, precisament, treballadors de l’agència que van denunciar que encadenaven contractes temporals per tasques que entenien que eren habituals i estructurals de la companyia i que, per tant, el seu lloc de treball era fix.

Barcelona Activa comenta que, fins ara, el personal necessari pels programes d’ocupació subvencionats pel SOC s’ha cobert en part amb contractes temporals d’obra i servei. Justifica que les sentències en contra que ha rebut no li permeten ara optar a les convocatòries de fons del SOC, “donat que diverses resolucions judicials han dictaminat que les polítiques actives d’ocupació són considerades activitat permanent de l’entitat”, addueix.

“No podem continuar realitzant contractacions a través d’aquesta fórmula contractual”, conclou Barcelona Activa, que ha afegit que treballa amb les administracions responsables de polítiques actives d’ocupació per reduir la temporalitat dins de la seva plantilla. Alhora, afegeix que “no pot realitzar contractacions indefinides per prestar aquests serveis”, atès que la Llei de Pressupostos de l’Estat “fixa limitacions a les contractacions de persones indefinides per part del sector públic per garantir l’estabilitat pressupostària”. 

Per la seva banda, SPOC retreu a Barcelona Activa que culpi del fet que ara aturi en sec les contractacions als processos judicials iniciats per empleats que van recórrer en contra de la temporalitat. El Col·lectiu Ronda detecta un possible cas d’acomiadament col·lectiu encobert, que “podria arribar a considerar-se una actitud de represàlia”, afegeix. El despatx d’advocats estudia vies legals per oposar-s’hi.

Més notícies
El bus turístic amplia els seus recorreguts per portar turistes fora del centre / Europa Press

El bus turístic passarà per Glòries, Sant Antoni i Poblenou per descongestionar el centre

Notícia: El bus turístic passarà per Glòries, Sant Antoni i Poblenou per descongestionar el centre
Comparteix
L'Ajuntament vol potenciar els "espais tradicionalment no vinculats amb el turisme"
Notícia: El bus turístic passarà per Glòries, Sant Antoni i Poblenou per descongestionar el centre - Mobile
Escombraries a la vorera a Sant Andreu / Associació Veïnal Sant Andreu Sud

Sant Andreu es revolta contra el porta a porta

Notícia: Sant Andreu es revolta contra el porta a porta
Comparteix
L'associació de veïns considera que el sistema de recollida de residus ha fracassat i demana una reflexió profunda
Notícia: Sant Andreu es revolta contra el porta a porta - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Topa Barcelona Activa a juliol 16, 2021 | 13:23
    Topa Barcelona Activa juliol 16, 2021 | 13:23
    Enllaç per a firmar el manifest en contra de l'externalització de Barcelona Activa http://chng.it/dgYGPMdXFf

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa