Barcelona acapara el 80% de la inversió en oficines a l’Estat

És un 40% superior a la del primer semestre de 2020 i fa vaticinar un any "excel·lent"

Barcelona ha atret el 80% de la inversió realitzada a l’Estat en oficines en el primer semestre, segons el Mid-Year Outlook 2021 de CBRE. Aquesta xifra és un 40% superior a la del primer semestre de 2020 i anticipa un any “excel·lent”, sosté el mateix estudi.

A Espanya, el sector immobiliari ha tancat el segon trimestre amb un volum d’inversió de 3.500 milions d’euros, la tercera millor dada de l’última dècada en aquest període. Aquesta xifra és molt superior als 1.650 milions d’euros del trimestre anterior i se situa prop dels nivells del primer semestre de 2019.

La inversió immobiliària en els sis primers mesos de l’any ha arribat a 5.165 milions d’euros, en línia amb la xifra registrada en el mateix període de l’any anterior.En cas que continuï aquesta tendència, CBRE preveu tancar 2021 amb una inversió de 12.000 milions d’euros. “Els inversors, amb un gran volum de capital disponible i animats per una recuperació econòmica, estan preparats per augmentar la seva exposició al sector immobiliari”, ha assegurat el conseller director i responsable de Capital Markets de CBRE, Mikel Marco – Gardoqui.

La inversió en oficines en la primera meitat de l’any ha arribat a 847 milions d’euros a l’Estat, un 16% anual menys. La contractació s’ha situat al voltant de 200.000 metres quadrats a Madrid i 123.500 metres quadrats a Barcelona, un 21% i un 53% més respecte a la xifra del mateix període de l’any passat, respectivament.

Les rendes dels centres de negocis han experimentat un lleuger ajustament al voltant del 2% des de màxims del 2019. A Barcelona l’augment de l’oferta del [email protected] comença a pressionar els preus a la baixa.

Recuperació dels eixos comercials

Per altra banda, l’alleugeriment de les restriccions ha contribuït a la progressiva recuperació de les afluències i vendes de retail. CBRE preveu xifres d’inversió de tancament sobre els 800 milions d’euros en el sector de l’alimentació, parcs i centres comercials i d’uns 150 milions a High Street, amb una xifra total d’entre 950 milions i 1.000 milions.

Les rendibilitats als carrers principals continuen estables en el 3,5% amb previsió de poder veure un creixement molt moderat en els pròxims anys. En els centres comercials, les rendibilitats es mantenen a nivells del 5,5% i, en el sector dels supermercats, es contrauen lleugerament del 4,75% al 4,5%. El sector logístic ha assolit un volum d’inversió de 1.395 milions d’euros en el primer semestre, la segona xifra més alta de la sèrie històrica. Per al conjunt de 2021, la consultora preveu assolir volums d’inversió al voltant de 2.300 milions a escala estatal.

Per la seva banda, el sector hoteler comença a reactivar-se gràcies a l’avenç del procés de vacunació i l’aixecament de les restriccions. L’elevat nivell de liquiditat en el mercat, juntament amb les necessitats de caixa per part de molts propietaris i l’atractiu que continua tenint Espanya per als inversors auguren una segona meitat amb més operacions que les del primer semestre.

Més informació

Nou comentari