Samsung també es retira del Mobile presencial

El gegant coreà celebrarà actes virtuals en el marc del congrés però no enviarà delegació a Barcelona

El Mobile World Congress 2021 tindrà una edició presencial amb més absències destacades que presències estel·lars. L’última baixa és el gegant coreà Samsung, que acaba d’anunciar aquesta matinada de dilluns a dimarts que declina enviar una delegació a Barcelona per exhibir els nous productes físicament. Celebrarà actes virtuals en el marc del congrés, això sí, però evitarà la presencialitat.

“La salut i seguretat dels nostres empleats, socis i clients és la nostra prioritat”, ha assegurat en un comunicat. “Estem desitjant participar-hi de forma virtual i seguir treballant amb l’associació GSMA i els nostres socis de la indústria per impulsar noves experiències mòbils”, ha dit Samsung. Altres grans firmes que han aplicat la mateixa política són Intel, Google, Oracle, Facebook, Nokia, Sony i BT.

El MWC celebrarà una edició 2021 molt atípica, després de la cancel·lació de l’any passat a causa de l’esclat de la pandèmia. Per primer cop serà estival: tindrà lloc del 28 de juny a l’1 de juliol, després d’endarrerir l’edició de febrer per les onades d’hivern. Tot i adoptar grans mesures de seguretat per evitar contagis entre els assistents, l’organització –la patronal GSMA– ha hagut de reforçar la vessant virtual pel degoteig de renúncies a assistir a la cita.

Collboni: “El MWC es farà”

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha tret ferro a les baixes d’empreses al congrés presencial i ha tancat files amb l’organització. “El MWC es farà, és un èxit rotund per a la ciutat”, ha resolt. Ha assegurat que es tracta d’una “aposta determinada” de la GSMA, el govern espanyol, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona i ha subratllat que “l’important és que la ciutat no s’aturi”.

El socialista també ha insistit en la necessitat de “reactivar” el sector dels congressos, sempre que la situació sanitària ho permeti. “Com més triguem en reactivar l’economia, més risc hi haurà sobre les empreses i els llocs de treball”, ha alertat. Així mateix, ha assegurat que les fires presencials “tenen i tindran tot el sentit del món”, ja que, més enllà de permetre conèixer nous productes o activitats, també faciliten trobades i acords de negoci.

Primera fira a Barcelona

Collboni ha fet aquestes declaracions en la presentació de l’Advanced Factories, que reobrirà la temporada de congressos a Barcelona el 8 de juny. “Som la primera fira presencial a Catalunya”, ha assegurat el director general de l’esdeveniment, Albert Planas, en l’acte de presentació. La cinquena edició de la fira se celebrarà durant 3 dies al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) i comptarà amb més de 200 firmes expositores, 510 innovacions, 260 ponents i 80 conferències. Ha superat els 8.000 inscrits, tot i que preveu un descens d’entre el 35% i el 40% en el nombre d’assistents respecte a l’any passat.

Més informació

Comentaris

    Normal; entre delincuentes golpistas y okupas, la "cosita" estaba muy clarita. 11/05/2021 4:26 pm
    Al final sólo quedarán los cerdos de Osona.

Nou comentari