Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Mobile, disposat a seguir a Barcelona més enllà del 2024: “Per què canviar el que funciona?”
  • CA

El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, ha obert la porta a que el Mobile World Congress segueixi a Barcelona més enllà del 2024, que és quan acaba el contracte actual després que la companyia decidís prorrogar-lo per un any més arran de la cancel·lació del congrés del 2020 per la pandèmia. “Per què canviar el que funciona?”, ha dit Hoffman en una entrevista a TV3.

“No puc predir el futur ni puc prendre una decisió jo sol”, ha matisat, però ha deixat entreveure que la seva organització està molt satisfeta amb el creixement i la consolidació del MWC des que va aterrar a la capital catalana. Tot i les dificultats financeres que la companyia ha experimentat l’últim any per les nombroses cancel·lacions de congressos arreu del món, la GSMA considera que el Mobile d’enguany marcarà un abans i un després.

Un congrés segur

Hoffman ha garantit que el Mobile World Congress d’enguany se celebrarà amb les màximes garanties de seguretat i ha avançat que “l’únic que ens faria aturar el congrés seria que les autoritats sanitàries ens diguessin que no es pot celebrar”. El conseller delegat de GSMA ha explicat que al febrer ja van organitzar un congrés similar a Xangai (Xina), només amb assistència de públic local, i que va ser una prova pilot de la qual han extret molts aprenentatges.

Tots els treballadors i congressistes es faran proves abans de viatjar a Barcelona i se’n tornaran a fer abans de tornar als seus respectius països. Hoffman ha aclarit que l’acord signat amb el govern espanyol per facilitar l’arribada dels assistents no és cap tracte de favor al congrés, ja que es basa en excepcions ja existents i ha assegurat que el fet d’estar vacunat “no permetrà saltar-se cap control sanitari”.

Una decisió difícil

El màxim responsable de la GSMA ha reconegut que cancel·lar l’edició del Mobile del 2020 va ser “una decisió molt difícil” que es va prendre “pel benestar dels assistents” i també per no “crear un problema sanitari” a Barcelona. “Molta gent no estava segura que fos una decisió encertada”, ha dit. “Hi havia veus que defensaven seguir amb el congrés, però el temps ens ha donat la raó”. De fet, ha reconegut que en aquell moment “no se sabia gairebé res de la Covid” i que la decisió de cancel·lar el congrés va ser una “intuïció” de la qual no es penedeix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa