Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El MWC prorroga l’actual contracte amb Barcelona fins al 2024
  • CA

El Mobile World Congress continuarà a Barcelona com a mínim fins al 2024. La GSMA, organitzadora de l’esdeveniment, i Fira de Barcelona han arribat a aquest acord per compensar la suspensió del congrés d’aquest any, a causa de l’epidèmcia de Covid-19 causada pel coronavirus SARS-CoV-2. Com ha avançat l’Ara i ha confirmat el TOT Barcelona de fonts de la Generalitat, es tracta només d’una pròrroga d’un any –l’actual contracte s’acabava el 2023– per aquesta incidència, cosa que no té res a veure amb la més que possible renovació, amb un nou contracte, que s’ha de començar a negociar. El 2024 no ha de ser, per tant, l’últim any del MWC a Barcelona, sinó l’últim any de l’actual contracte.

El congrés havia de tenir impacte de gairebé 500 milions d’euros en l’economia de Barcelona i generar 14.100 llocs de treball. El MWC de 2021 se celebrarà entre l’1 i el 4 de març.

En un comunicat difós més tard per la GSMA, el seu conseller delegat, John Hoffman, asegura que “en aquests temps difícils, és imprescindible mirar cap al futur”. Segons ell, tant la GSMA, com les institucions barcelonines, catalanes i estatals implicades en el MWC i tot “l’ecosistema” del Mobile World Congress volen que les pròximes edicions de l’esdeveniment a Barcelona “formin part del procés de recuperació econòmica” de la crisi del coronavirus. Per al conseller delegat de la GSMA, l’ampliació de l’actual contracte fins al 2024 demostra el seu “compromís” en una “relació de treball forta i mútuament beneficiosa”. I anuncia que ja han rebut “un enorme suport i compromís” de molts expositors del Mobile per a les pròximes edicions.

Colau: “Som una ciutat resilient”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha celebrat la “bona notícia” i ha dit que el fet “que Barcelona sigui capital científica i tecnològica ens ha d’ajudar a repensar la ciutat enfront dels grans reptes globals”. “Som una ciutat de talent, creativa, resilient, i segur que ens en sortirem”, ha escrit en una piulada

Collboni ho qualifica de “senyal clar i contundent”

També s’ha posicionat per celebrar la pròrroga del contracte el primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, que l’ha qualificat “d’excel·lent notícia” i l’ha considerat “un senyal molt clar i contundent de confiança dels operadors internacionals en la nostra ciutat”.

Puigneró: “El congrés podia estar en risc”

També el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, s’ha mostrat satisfet per la pròrroga. La decisió que s’ha fet pública avui però es va tancar a finals de març, segons ha explicat a l’ACN. El conseller ha assegurat que és “una bona notícia” perquè el congrés “podia estar en risc”, tenint en compte el context actual a causa de l’epidèmia de Covid-19. I “la fira tecnològica més important del món no només es queda a Barcelona, sinó que allarga el contracte”, ha celebrat. Segons Puigneró, a partir del 2022 es començarà a parlar sobre com han d’evolucionar els tractes amb la GSMA per a després del 2024.

Més notícies
La GSMA tornarà els diners de les entrades per la cancel·lació del MWC
Notícia: La GSMA tornarà els diners de les entrades per la cancel·lació del MWC
Comparteix
Les tarifes del MWC de 2021 seran les mateixes que les de 2019
Albert Om, amb una ampolla de vi negre de la DO Catalunya / Jordi Play
Albert Om: “Barcelona rep el MWC com feien els de ‘Bienvenido, Mister Marshall'”
Notícia: Albert Om: “Barcelona rep el MWC com feien els de ‘Bienvenido, Mister Marshall'”
Comparteix
El periodista es pren una copa de DO Catalunya amb el TOT Barcelona | Explica que el vi és una de les coses "més importants" de la seva vida
El MWC 2021 se celebrarà de l’1 al 4 de març
Notícia: El MWC 2021 se celebrarà de l’1 al 4 de març
Comparteix
La GSMA donarà més detalls de l'edició del 2021 a finals del març que ve
El conseller delegat de GSMA, John Hoffman, en una imatge d'arxiu / Europa Press
Hoffman vol començar a negociar la renovació del MWC a finals d’any o principis del 2021
Notícia: Hoffman vol començar a negociar la renovació del MWC a finals d’any o principis del 2021
Comparteix
El màxim responsable del congrés diu a TV3 que espera "trobar la manera de continuar a Barcelona en el futur"
La GSMA reitera que anul·lar el MWC és “dolorós” però que és la decisió “correcta”
Notícia: La GSMA reitera que anul·lar el MWC és “dolorós” però que és la decisió “correcta”
Comparteix
L'empresa organitzadora vol deixar clar que la salut i la seguretat són les "prioritats"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa