Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Samsung torna a plaça Catalunya pel Mobile 2022
  • CA

La multinacional de telefonia i tecnologia Samsung torna a instal·lar una caseta efímera a la plaça Catalunya per al Mobile World Congress. És un dels senyals del retorn a la presencialitat del congrés, que obre portes dilluns vinent.

Aquest espai temporal de Samsung no es veia des de 2019, abans de la pandèmia. L’edició 2020 es va cancel·lar pel coronavirus i la 2021 va ser pràcticament virtual, perquè la majoria de grans marques –com Samsung– van declinar enviar-hi personal a causa de les noves onades de contagis. Aquest 2022 la Covid-19 ha donat treva als organitzadors i Barcelona torna a ser capital dels mòbils, malgrat que encara calguin moltes mesures anticontagi i hi hagi absències destacades com les de Sony i Lenovo.

L’estand té uns 200 metres quadrats, acabats de qualitat i ocupa una posició privilegiada: a l’àrea central de la plaça, al costat de la font il·luminada i davant del passeig de Gràcia. Queda encarat precisament a la flagship d’Apple i la de Huawei, que tenen presència permanent a la plaça. Uns metres darrere seu, a Portal de l’Àngel, hi ha un altre punt important pel sector, el Movistar Centre.

Aquest diumenge podia veure’s gairebé acabat l’estand temporal, encara envoltat d’una tanca que impedeix accedir-hi i amb un guàrdia de seguretat a dins per custodiar-lo. L’any 2019 la caseta servia a Samsung per ensenyar al gran públic quines prestacions tenia Bixby, una plataforma d’intel·ligència artificial que acabava d’estrenar en castellà als telèfons mòbils de la firma. Mitjançant cerques per veu, permet als usuaris buscar informació meteorològica, gestionar cites de l’agenda, enviar missatges i “fins i tot trobar pis”, deia l’empresa.

El 2018 va transcendir que Samsung havia pagat a l’Ajuntament per la caseta vora 100.000 euros per l’ús d’espai públic. L’any anterior la xifra s’hauria elevat fins a 123.000 euros. La caseta havia generat una certa sorna política el 2016, quan Colau la va autoritzar després d’haver fulminat la pista de gel nadalenca impulsada pel govern Trias per considerar-la una “privatització” de l’espai públic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa