Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
1.500 expositors i 10.000 visitants garantits a set setmanes del Mobile
  • CA

La maquinària del congrés més rellevant de Barcelona, el Mobile World Congress (MWC), carbura per preparar una edició que tornarà a estar marcada per la Covid, igual que la molt discreta celebrada el juny passat després de cancel·lar-se el 2020 abans del primer impacte del coronavirus. “Aquesta edició ha de ser la de la recuperació i el retorn de la normalitat”, ha proclament el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, que ha negat qualsevol pla B per posposar el certamen segons l’evolució de la pandèmia i ha enfatitzat que ja s’ha reservat 10.000 places d’hotel i unes 1.500 empreses que han confirmat que acudiran al congrés del mòbil, previst d’aquí a set setmanes al pavelló de la Fira de Barcelona de la Gran Via.

El Gremi d’Hotels de Barcelona comptabilitza de moment uns 10.000 llits reservats per a assistents al MWC, segons ha detallat Collboni després d’una reunió de la taula operativa de l’organització de l’esdeveniment. “Fa un any, a aquestes alçades, hi havia unes 1.000 reserves. Ens situa en una perspectiva molt superior i molt millor que l’any passat”, ha evaluat el tinent d’alcalde. L’any passat van acabar participant unes 30.000 persones en el congrés, 20.000 d’elles de forma presencial, lluny del rècord de fa tres anys, quan hi van afluir 109.000 visitants.

En aquest sentit, Collboni ha reconegut que no es preveu igualar les dades d’assistència al MWC de 2019 a causa de les restriccions sanitàries que continuen imperant a diferents països i en la mobilitat internacional a causa de la Covid. En tot cas, el tinent d’alcalde s’ha felicitat perquè el toc de queda nocturn acabi a Catalunya aquest dijous. Ha considerat que és un “bon missatge per enviar als operadors econòmics” per atreure participants al Mobile i ha afegit que “normalitza” Barcelona a ulls del món.

A l’absència anunciada de Sony, Collboni ha contraposat que 1.500 expositors han comunicat als organitzadors del festival, GSMA, que seran presents en l’edició d’enguany. “les companyies emblemàtiques nordamericanes i europees estaran practicament totes”, ha indicat Collboni, que ha subratllat que “l’espai reservat en metres quadrats pel congrés és tres vegades superior que en l’edició de l’any passat”.

Collboni ha evitat en tot moment deixar cap porta oberta a la suspensió del certamen si la sisena onada no remet i, fins i tot, revifa. “Barcelona està preparada i la Fira està preparada, GSMA incrementa cada dia d’inscripcions i els hotels també estan incrementant reserves i recuperarem un nivell de presencialitat rellevant”, ha destacat el tinent d’alcalde. També ha augurat que, a banda del confinament nocturn, altres restriccions sanitàries es podrien aixecar en les pròximes setmanes, cosa que ha dit que contribuiria a donar “més confiança perquè aquesta edició del Mobile sigui la de la represa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa