Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Saló de Logística torna a Barcelona tres anys després
  • CA

La 22a edició del Saló Internacional de Logística de Barcelona (SIL), organitzat pel Consorci de la Zona Franca (CZFB), se celebrarà del pròxim 31 de maig al 2 de juny, després d’una aturada de tres anys per la pandèmia. En una roda de premsa de presentació de l’exposició d’enguany, Pere Navarro, delegat de l’Estat al CZFB, i la directora general de l’entitat, Blanca Sorigué, han posat en relleu la necessitat de “reivindicar el sector”. “La logística fa que el món es mogui, i amb la pandèmia, malgrat tot, el món ha continuat funcionant gràcies al sector”, ha destacat Navarro. El SIL comptarà amb la presència de 650 empreses, un 30% de les quals internacionals, i espera rebre 12.000 visitants de 81 països.

L’edició d’enguany també albergarà 300 congressistes que debatran sobre diferents àmbits que afecten el sector, com la transformació empresarial, el comerç en línia, les noves tecnologies o la sostenibilitat. En aquest sentit, la directora del SIL, Blanca Sorigué, ha destacat la “transversalitat” de l’edició i la “singularitat” de l’esdeveniment “que busca representar totes les fases de la cadena de subministrament”. Sobre la reivindicació del sector, Navarro ha recordat que la logística representa el 10% dels llocs de treball a Espanya, que a Catalunya suposa un 15% del PIB, i que “gairebé” un milió de persones estan hi estan vinculades.

Empreses de diferents sectors

La responsable del SIL ha explicat que a l’esdeveniment hi assistiran empreses de sectors com el del transport, la intralogística, la immologística o la tecnologia. Tanmateix, els organitzadors de l’edició han posat en relleu la “sorprenent” presència d’empreses emergents en aquesta nova edició.

Segons han detallat, des de la direcció del SIL es va fer una crida a 150 start-ups, innovadores en el sector de la logística, per participar en l’exposició d’enguany. “SIL 2022 vol atraure i potenciar la participació de tots aquells emprenedors que puguin oferir solucions disruptives amb impacte en el sector de la logística”, han afirmat els organitzadors.

En aquesta línia, Navarro ha apuntat que el sector de la logística “ja no és traslladar paquets d’un magatzem a l’altre”, i que dins d’un “sector tradicional” també hi té lloc la innovació. Amb el propòsit de “potenciar la innovació i el talent”, en l’última jornada del SIL se celebrarà una entrega de premis al Museu Marítim de Barcelona que elogiarà quatre categories: premi a la sostenibilitat, premi a la innovació, premi a la millor start-up, i premi al millor talent.

Més notícies
Nova serigrafia als contenidors grocs de Barcelona / MMP
Barcelona desafia Ecoembes: el contenidor groc ja no és només per a envasos
Notícia: Barcelona desafia Ecoembes: el contenidor groc ja no és només per a envasos
Comparteix
L'organisme estatal ha enviat queixes per la nova retolació | L'Ajuntament convida a dipositar-hi qualsevol plàstic i metall reciclable
Els millors mercats setmanals de Barcelona
Notícia: Els millors mercats setmanals de Barcelona
Comparteix
Els mercats ambulants i de col·leccionisme tornen a ser una cita habitual amb la progressiva represa de la normalitat
Treballadors de Nissan a la protesta pel retard en la reindustrialització / Cedida
Una protesta de Nissan atura el centre de Barcelona
Notícia: Una protesta de Nissan atura el centre de Barcelona
Comparteix
Els treballadors avisen Torrent que el preacord amb Silence no és el "final" i que la reconversió no va "per bon camí"
Un dels autobusos H16 elèctrics de TMB / Europa Press
Greu accident entre un bus i una moto al Paral·lel, amb 11 ferits
Notícia: Greu accident entre un bus i una moto al Paral·lel, amb 11 ferits
Comparteix
El motorista va ingressar en estat crític a l'hospital

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa