Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Reobre el negoci de derivats del cànnabis a l’antiga Farmàcia de l’Estrella

Quan Dilluns de Pasqua s’aixecava la persiana al número 7 del carrer de Ferran després de dos anys amb el local tancat, saltaven les alarmes entre els comerciants. Tal com avançava el TOT Barcelona, obria un nou negoci on històricament hi havia hagut la Farmàcia de l’Estrella des de 1840. De farmàcia històrica a negoci bàsicament per a turistes, en ple cor del barri Gòtic. A l’aparador, cremes solars i sobretot, productes derivats del cànnabis i cigarreta electrònica.

Poc després que el TOT Barcelona avancés la reobertura del local, l’associació Barna Centre ha reaccionat alertant de la transformació que està patint el comerç tradicional, “un problema de ciutat”. I l’Ajuntament va acabar comunicant als inquilins que no podien obrir fins que no tinguessin uns permisos. Però aquest dijous ja han pogut reobrir. “Teníem tots els permisos, però l’Ajuntament, erròniament, ens va dir que no havíem pagat una taxa que sí que estava pagada, i ja està resolt, ho tenim tot en ordre. Hem hagut de tancar durant una setmana”, han explicat al TOT els nois que regenten el negoci.

Un local històric

És el local més antic del carrer de Ferran, la farmàcia de l’Estrella. Els seus propietaris volien cobrar un lloguer massa alt, i van rebutjar l’oferta de 8.000 euros mensuals i fins i tot comprar el local. El resultat, un local amb els elements catalogats com a patrimoni arquitectònic de la ciutat tancat i en estat de degradació, com altres locals d’aquest carrer que antigament havia estat la milla d’or de la Barcelona de finals del segle XIX.

Amb el nou negoci, la façana de la farmàcia es mantindrà cuidada, però els clients ja no seran els veïns de tota la vida. L’element més destacat del local la façana: un calaix de fusta amb dues marquesines a banda i banda que fan d’aparadors i que abraça fins al pis superior. Els rètols situats a la llinda són de diferents èpoques que van des de finals del segle XIX fins ben entrat el segle XX. A l’interior, destaquen el taulell, les lleixes i el sostre, que són d’origen o incorporats durant l’etapa primigènia de la farmàcia. Un patrimoni que està protegit, però que fins ara, durant dos anys que el local ha romàs tancat, estaven en un estat de deixadesa important.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ecs ! a abril 20, 2023 | 21:47
    Ecs ! abril 20, 2023 | 21:47
    Per a mi ja pot tornar a tancar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa