Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Liceu Mar obre pas a una reforma completa del moll del Maremagnum
  • CA

El projecte per obrir una subseu del Liceu al Port Vell és la primera passa d’una remodelació d’una envergadura molt superior: la reforma de tot el moll d’Espanya, on hi ha el centre comercial Maremagnum. Els clausurats cinemes Cinesa, la rambla d’accés des de Laietana i la làmina d’aigua canviaran de fisonomia. 

El Port de Barcelona preveu enderrocar l’antic Imax 3D aquest 2022 per deixar pas al Liceu Mar, segons ha explicat als mitjans aquest dilluns el president de l’Autoritat Portuària, Damià Calvet. Després de mesos de converses amb el Liceu, el projecte definitiu podria quedar aprovat a la propera reunió del consell rector del gran teatre, aquesta primavera, ha dit. Pel que fa a la tramitació, la licitació de l’enderroc es publicarà en breu i l’adjudicació arribaria abans de l’estiu si no hi ha cap entrebanc burocràtic. Les obres per deixar lliure el solar es farien a finals d’any.

La següent passa seran els antics cinemes Cinesa, que hi ha entre l’Aquàrium i el centre comercial. Estan tancats des del cap d’any de 2015 i no tindran nova vida. El Port ja té en perspectiva enderrocar-los per engrandir l’actual plaça de l’Odissea, que fa ara d’accés posterior als restaurants i botigues del Maremagnum. 

Vistes del moll de pescadors des del Maremagnum / MMP

El nou espai aprofitarà les vistes al moll de pescadors per fer de mirador de la nova llotja –que es comença a construir properament– i l’emblemàtica Torre del Rellotge. A més tindrà millor connexió visual amb la Barceloneta, perquè el Port Vell prescindirà de dos pantalans d’embarcacions nàutiques situats davant de Palau de Mar i tota l’àrea quedarà més integrada a la ciutat. 

Moll d’Espanya, amb el Maremagnum en primer pla / MMP

Finalment, també tindrà un nou aspecte la rambla d’accés al moll d’Espanya des de la Barceloneta. Segons Calvet, el Port té previst coordinar-se amb l’Ajuntament de Barcelona perquè aquest espai d’estètica olímpica vagi més en consonància amb la futura Via Laietana pacificada. De fet les dues estan separades per escassos metres i es succeeixen en línia recta, però actualment el nus de trànsit davant de Correus en talla la continuïtat per als vianants.

“El Liceu Mar farà de palanca de la reforma del Moll d’Espanya, és un projecte tractor”, ha celebrat Calvet. A l’espera de totes aquestes obres, el Port Vell estrena ja una primera acció simbòlica amb 7 illes climàtiques que refrescaran el Moll de la Fusta i el passeig Joan de Borbó de la Barceloneta.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: T@M a febrer 07, 2022 | 19:18
    T@M febrer 07, 2022 | 19:18
    I el teatre Arnau encara per reformar despres de tants anys de estar tancat.....quina vergonya de ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa