Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Set illes climàtiques refresquen el Port Vell

El Port Vell estrena 7 illes climàtiques als molls més pròxims a la ciutat, que generen nous espais d’estada adaptats als episodis de calor estivals. Es poden trobar al Portal de la Pau i al Moll de la Fusta i també al passeig Joan de Borbó davant de la Barceloneta. 

Es tracta d’uns mòduls de bancs i jardineres, dissenyats per l’estudi SCOB arquitectura i paisatge. Compten amb vegetació pròpia de diferents indrets del món amb clima mediterrani, que no necessita gaire aigua, resisteix bé la salinitat i genera espais d’ombra per als passejants. Ocupen més de 3.000 m2 de superfície i han suposat una inversió de més de 300.000 euros. L’asfalt, de color clar, absorbeix la calor i pot fer baixar la temperatura fins a 4 graus, segons el Port.

A més, les illes compten amb uns nebulitzadors d’aigua per refrescar l’ambient al pic de l’estiu. S’activaran de forma automàtica durant els episodis de més calor, amb freqüència i intensitat variable segons la temperatura. A més de fer baixar la sensació tèrmica dels vianants, volen ser també un joc per al públic infantil i emular la brisa marina. Aquests aparells difonen vapor d’aigua i són habituals per exemple a Andalusia. A Barcelona són els primers que s’instal·len en un espai públic.

El Port de Barcelona els ha presentat aquest dilluns als mitjans de comunicació. El president de l’Autoritat Portuària, Damià Calvet, ha fet èmfasi en aquesta acció com una passa més de l’obertura del port cap a la ciutat. El Moll de la Fusta acull diverses celebracions i esdeveniments al llarg de l’any, per exemple la fira de Nadal, que ha rebut més de dos milions de visitants enguany. 

Illa climàtica al Moll de la Fusta / MMP

En els propers anys, ha detallat, les illes climàtiques arribaran també al Moll de Barcelona, on hi ha el World Trade Center. Fruit del pacte Port-Ajuntament de 2018, aquest moll oferirà accés de la ciutadania al lateral que dóna al Portal de la Pau, que ara està tancat amb tanques perquè hi atraquen ferries i grans embarcacions. Quan estiguin enllestides les tres terminals de creuers noves del Moll Adossat –Royal Caribbean, MSC i Baleària– aquest espai del Moll de Barcelona podrà incorporar-se al mapa d’espais portuaris en què el vianant pot arribar fins arran de mar.

És un dels projectes de transformació que té en marxa el Port per a l’àmbit més proper a la ciutat. Aviat començarà a caminar un dels més ambiciosos, la remodelació del Moll d’Espanya, i també arrancaran enguany les obres de la nova llotja de pescadors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa