Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El RACC planteja un ERTO al seu Servei Mèdic en ple pic de demanda
  • CA

El RACC ha plantejat un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) a totes les empreses del grup, inclòs el seu departament d’atenció sanitària telefònica, el Servei Mèdic, en ple pic de demanda per la crisi del coronavirus. L’àrea, ubicada a la seu central de Barcelona, compta actualment amb 104 treballadors i porta dues setmanes d’intensa activitat per atendre l’epidèmia.

Entre altres tasques, s’ocupa d’enviar ambulàncies per a fer trasllats sanitaris urgents i d’atendre per telèfon consultes mèdiques dels socis del RACC i d’un centenar de clients externs. La majoria són grans mútues de salut privades i mútues laborals, considerades servei essencial en l’estat d’alarma. “Com que és un ERTO conjunt per a tots els departaments del RACC alhora, queda tapada la retallada al Servei Mèdic, mentre que si es fes per separat la conselleria de Treball podria denegar-la per l’emergència sanitària”, expliquen fonts de la secció sindical de CNT a l’empresa.

Segons ha pogut contrastar el TOT Barcelona, la direcció va comunicar als seus 1.499 treballadors la decisió aquest dilluns, després del nou decret estatal de confinament total. Portaveus del RACC, consultats per aquest diari, remarquen que “la situació per l’impacte de la Covid-19 és complexa” i que “s’està estudiant amb els representants dels treballadors”. “No hi ha res tancat”, insisteixen.

Gran volum de trucades

L’equip actual ja té serioses dificultats per cobrir tota la demanda: “La setmana passada es van perdre moltes trucades, perquè totes les línies estaven plenes”, indica la CNT. “Per una banda es demana fer hores extres per aquest pic i per l’altra es vol retallar jornada, no té sentit”, afegeix. A més els darrers dies part de la plantilla del Servei Mèdic ja havia minvat de forma espontània, perquè infermers i metges a jornada parcial estan ara treballant més hores als hospitals catalans davant la manca de professionals a primera línia.

L’ERTO implicaria una reducció de jornada encara per determinar, que es podria allargar fins l’any vinent. Es negociarà aquesta setmana en una taula creada ad hoc amb representants de la direcció del RACC i dels treballadors de les diferents empreses del grup.

La representació sindical del Servei Mèdic no nega la situació general del RACC, però reclama que no es retalli en aquesta àrea mentre duri l’emergència sanitària: “Potser en un futur l’activitat minva i s’han d’estudiar mesures, però no ara en plena pandèmia”. “A més les pèrdues actuals es poden eixugar amb els beneficis milionaris dels darrers anys o baixant sous als directius en lloc de retallar un servei crònicament infradimensionat”, protesta la CNT.

Més notícies
Marxa enrere de l’empresa que volia acomiadar conductors d’ambulància amb un ERTO
Notícia: Marxa enrere de l’empresa que volia acomiadar conductors d’ambulància amb un ERTO
Comparteix
Transport Sanitari de Catalunya recula després d'anunciar que acomiadaria 17 tècnics sanitaris
La CGT exigeix que s’aturi la “barbaritat” de l’ERTO a conductors d’ambulància
Notícia: La CGT exigeix que s’aturi la “barbaritat” de l’ERTO a conductors d’ambulància
Comparteix
El sindicat insta la Generalitat a actuar per evitar que 17 tècnics sanitaris es quedin sense feina de forma temporal
Ambulància de l'empresa Transport Sanitari de Catalunya / Cedida
Una empresa de Barcelona acomiada 17 conductors d’ambulància amb un ERTO
Notícia: Una empresa de Barcelona acomiada 17 conductors d’ambulància amb un ERTO
Comparteix
Una companyia ubicada a la Zona Franca els deixa sense feina de forma temporal malgrat el context d'emergència sanitària
Canadell reclama a Sánchez el pacte a la danesa per complementar els sous en cas d’ERTO
Notícia: Canadell reclama a Sánchez el pacte a la danesa per complementar els sous en cas d’ERTO
Comparteix
El president de la Cambra de Barcelona adverteix que en les mesures del president espanyol falta concreció sobre els ajuts directes al comerç i el turisme

Comentaris

  1. Icona del comentari de: BobSpontex a abril 02, 2020 | 12:34
    BobSpontex abril 02, 2020 | 12:34
    Doncs com a soci, els serveis que mes valoro tenir son els d'assistència mecànica (no ara mateix) i sempre saber que tens una assistència mèdica en viatge (tot desitjant no necessitarla). Les administracions els hauràn d'augmentar les subvencions per muntar rallys i GP's que es on es fan la foto els més cobrons
  2. Icona del comentari de: BobSpontex a abril 02, 2020 | 12:37
    BobSpontex abril 02, 2020 | 12:37
    Anuncios RACC.es | Hazte del RACC | Estamos Para Ayudar‎ Anuncio· www.racc.es/ ‎ ‎ Contrata El Seguro o La Asistencia Que Más Se Adapte a Ti y a Tus Necesidades. 50% de dto. En La Matriculación al Comprar un Coche Con RACC | Hasta 20% dto. en Seguros. Oferta: Hasta un 20% de descuento en Las Asistencias. ERTO????????????????????????????

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa