La CGT exigeix que s’aturi la “barbaritat” de l’ERTO a conductors d’ambulància

El sindicat insta la Generalitat a actuar per evitar que 17 tècnics sanitaris es quedin sense feina de forma temporal

L’Expedient de Regulació Temporal de l’Ocupació (ERTO) presentat a l’empresa d’ambulàncies Transport Sanitari de Catalunya (TSC) ha motivat la reacció de la CGT. El cas, avançat pel TOT Barcelona​, involucra 17 tècnics sanitaris que perdran la seva feina de forma temporal perquè ofereixen serveis no urgents que han estat anul·lats per l’estat d’emergència provocat pel coronavirus. De tota manera, la CGT, recorda que els possibles contagis poden provocar “un increment fort en el nombre de baixes”, així que les companyies haurien de mantenir en plantilla els tècnics per cobrir-les. 

La CGT exigeix al Govern, de qui depenen els departaments de Salut i Treball, que aturi aquesta “barbaritat”. A més, acusen les empreses que proposen ERTOs per a conductors d’ambulància, com TSC o Ambulàncies Egara, d'”ocultar” les baixes de tècnics per símptomes de coronavirus. També critiquen que els transports de diàlisi, un tractament per a persones amb problemes de ronyó, s’estan fent “amuntegant pacients” perquè les empreses “no volen posar més ambulàncies”. 

El sindicat reclama que es posi fi a l’ERTO que planteja TSC i que es garanteixi “la capacitat plena del transport sanitari a Catalunya”. A més, sol·licita que s’intervinguin les empreses que promoguin aquests expedients o facin “pràctiques similars”. La CGT parla d’expropiar les empreses que anteposin “beneficis al servei social imprescindible” que necessita la societat.

Finalment, vol que el Govern comenci el procés per “recuperar la gestió i la titularitat de tots els serveis sanitaris externalitzats els darrers anys”. TSC és una de les empreses subcontractades per la Generalitat, com també ho és Ambulàncies Domingo, perquè operin ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). 

Més informació

Nou comentari