Marxa enrere de l’empresa que volia acomiadar conductors d’ambulància amb un ERTO

Transport Sanitari de Catalunya recula després d'anunciar que acomiadaria 17 tècnics sanitaris

Transport Sanitari de Catalunya (TSC) finalment no acomiadarà mitjançant un Expedient de Regulació Temporal de l’Ocupació (ERTO) a 17 conductors d’ambulància. El president del comitè d’empresa, Richard Mates, i una de les afectades, Ana Hernández, han explicat al TOT Barcelona que la companyia l’ha aturat. Després de la notícia publicada per aquest diari, TSC ha fet marxa enrere i mantindrà en plantilla els 17 tècnics sanitaris.

L’empresa, però, ha enviat un comunicat a última hora de divendres 20 de març negant que hagués presentat un ERTO. “Amb relació a algunes informacions publicades avui en alguns mitjans de comunicació, Transport Sanitari de Catalunya (TSC) manifesta que és absolutament fals que hagi presentat un ERTO”, diu el comunicat, de només dos paràgrafs. 

El TOT Barcelona, però, compta amb una carta enviada ahir a un treballador afectat que demostra que, efectivament, TSC va presentar un ERTO que entrava en vigor avui.  “Li comuniquem que, paral·lelament a la notificació de la present, l’empresa ha sol·licitat davant l’autoritat laboral competent mesures temporals de regulació de l’ocupació en l’àmbit del centre en el qual vostè presta els seus serveis professionals”, informava la carta a l’empleat afectat. 

La carta que va rebre un dels afectats / TOT Barcelona

La carta que va rebre un dels afectats / TOT Barcelona

A més, fonts oficials de l’empresa van confirmar ahir a aquest diari que TSC estava preparant un ERTO. “L’empresa lamenta profundament haver-se vist abocada a prendre aquesta decisió, però les circumstàncies que està originant la pandèmia de COVID-19 en el teixit empresarial han acabat per afectar-li”, deien en un correu electrònic sobre l’acomiadament temporal dels 17 conductors. 

La CGT ha celebrat la decisió de TSC, que forma part del grup Health Transportation, de fer marxa enrere amb un comunicat en què ha avisat que tornaran a aturar els ERTO “fins que desaparegueu i les plantilles passin a ser treballadors/es públics”, amb referència a les empreses subcontractades per la Generalitat per fer trasllats sanitaris. 

 

Més informació

Comentaris

    Serafí Bandarra i Grataconys 21/03/2020 9:37 am
    No hages faltat res mes

Nou comentari