Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quant costa una habitació d’hotel a Barcelona segons les estrelles que té

Després d’anys submergits en els efectes negatius derivats de la pandèmia, aquest estiu sembla que el turisme acabarà de recuperar-se del tot a la capital. Els hotels han fregat el 90% d’ocupació durant la Setmana Santa. El president de Barcelona Turisme, Eudard Torres, admetia, en acabar la temporada, que havia anat “francament bé” i que la previsió de tot l’any és que segueixi “la tendència positiva del passat”. L’ens encarregat del turisme a la capital creu que aquest estiu es pot arribar a les bones xifres de l’any 2019.

Els preus aquesta Setmana Santa també han anat a l’alça. Així ho han indicat en reiterades ocasions els professionals, que han acabat molt contents de la temporada. No són només valoracions, les dades també avalen el que diu el gremi. Barcelona ha tancat el març -les últimes dades disponibles- amb una mitjana de 111,6 euros per habitació. Una xifra força més alta que la de l’any passat, quan es va tancar aquest mateix mes amb un preu de 92,1 euros, i que s’apropa molt a la mitjana de 2019 (113,3 €).

El nou hotel Innside Barcelona Apolo de l'avinguda del Paral·lel / Melià
Imatge nocturna del nou hotel Innside Barcelona Apolo, a l’avinguda del Paral·lel | Melià

El preu per categories

L’altra gran pregunta a resoldre és quant costa un hotel en funció de la seva categoria. Els negocis de luxe segueixen amb preus força elevats. De fet, observant dades de l’Ajuntament pel 2022, es pot arribar a afirmar que el sector del luxe ja s’havia recuperat. En tot cas, els hotels de 5 estrelles han tancat el mes de març de 2023 amb una mitjana de 268,9 euros l’habitació, una xifra inferior a la de 2022 (314,6€), però superior a la de 2019 (228,8€). Els hotels de 4 estrelles segueixen una tendència similar. Van tancar el març de 2023 amb 109,6 euros de mitjana, xifra propera a la d’abans de la pandèmia i immensament superior a la de l’any passat, quan va tancar el tercer mes de l’any amb 74,7 euros de mitjana.

Amb els hotels de 3 estrelles, tres quarts del mateix. El març acaba amb una mitjana de 82,7 euros per habitació. Dades que, tal com passa amb els hotels de gamma superior, freguen les de 2019 (91,5€) i superen les de l’any passat (91,5€). Pel que fa als hotels més bàsics, d’1 i 2 estrelles, l’habitació ha costat una mitjana de 66,1 euros. El març prepandèmic va costar 73,5 euros i el de 2022, 38,9 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa