Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els 10 motius de ‘Turisme de Barcelona’ per visitar la ciutat aquest hivern
  • CA

Barcelona destaca pel seu turisme internacional, més abundant a l’estiu però present durant tot l’any. Ningú amaga, però, que amb el fred és més difícil atraure visitants. El Consorci de Turisme de Barcelona -l’ens creat l’any 1993 per l’Ajuntament de Barcelona, la Cambra Oficial de Comerç i la Fundació Barcelona Promoció- no es resigna a acollir visitants només durant l’època estival i, per això, ha iniciat una petita campanya a les xarxes on mostra les potencialitats de Barcelona, també a l’hivern.

És més, l’organisme teu pit del clima suau de la ciutat, també durant aquesta època de l’any. Un fet al qual consideren que cal sumar la proximitat de la ciutat amb la natura i el conjunt d’una oferta variada amb propostes també a l’aire lliure. Aquests són els 10 motius que difon el Consorci de Turisme barceloní per visitar la capital catalana aquest hivern.

1. Un clima ideal

En primer lloc, destaquen, és clar, el clima. En aquest sentit, destaquen unes temperatures que oscil·len entre els 14-15ºC les màximes i els 7ºC les mínimes. “Amb un bon abric, la ciutat és vostra!”, diuen.

Impresionant doble arc de Sant Martí acomiada el Sant Jordi / Alfons Puertas (Observatori Fabra)
El clima és un dels millors reclams / Alfons Puertas

2. Neu a “dues hores” de la ciutat

La neu, encara que sembli mentida, és un altre dels arguments que apareixen a la llista. Un argument més pensat pel públic internacional que el català. El consorci descriu que el turista pot trobar neu “a dues hores” de Barcelona.

3. Gran oferta de cocteleries

El var Paradiso ocupa el primer lloc de la classificació de The World’s 50 Best Bars, que compta amb dos bars més al top 10: Sips (tercer) i Two Schmucks (setè). L’oferta de cocteleries és un altre atractiu.

4. Restaurants amb menjars i plats singulars de l’hivern

Un altre argument pensant en el turisme internacional. Un aliment clarament hivernal com el calçot es cola entre els deu arguments per visitar la ciutat. En aquest cas, es recomana viure “l’experiència en algun dels nombrosos restaurants de la ciutat que ofereixen menú de calçotada”. També es recomana visitar les xocolateries de Barcelona, principalment, al carrer Petritxol.

5. L’interior de les esglésies

El rànquing diu que les esglésies barcelonines amaguen espais màgics al seu interior. Més concretament, es recomana veure el claustre gòtic de la catedral; el del monestir de Sant Pau del Camp o el del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes.

Vista de l’actual façana de la Catedral / Mireia Pons

6. Els Tres Tombs

Fer un cop d’ull a les tradicions i festes de l’hivern és un altre punt a tenir en compte. Molt especialment la cavalcada dels Tres Tombs. Aquest diumenge torna al barri de Sant Andreu i ho fa amb una sorpresa no del tot agradable pels veïns més fidels.

7. Curses atlètiques i altres esports rellevants

L’esport no apareix, sorprenentment potser, fins al setè lloc. Es destaca algunes de les curses que es fan per aquestes dates a Barcelona, així com algun dels grans esdeveniments. Els partits del Barça i l’Espanyol de futbol, especialment.

8. La gran oferta que hi ha a les rebaixes

Un dels turismes més clàssic és els de compres. En aquest sentit, el consorci recorda l’alt volum de negocis i comerços que hi ha a la capital i que la gran majoria d’aquests fan descomptes per aquestes dates.

La campanya de rebaixes ja ha començat / ACN
La campanya de rebaixes ja ha començat / ACN

9. Patrimoni mundial de la humanitat

També destaquen els 11 edificis que són patrimoni material de la humanitat per la UNESCO: Els set són de Gaudí i dues joies modernistes, el Palau de la Música Catalana i el Recinte Modernista de Sant Pau, són obra de Domènech i Montaner.

10. El ‘Cirque du Solei’ i altres espectacles

La cultura també ocupa un espai important a la ciutat. Barcelona estrena diferents espectacles aquest hivern, algun d’ells de gran escala internacional. El consorci es fica especialment en el Festival d’Arts Lumíniques, que il·luminarà alguns espais del Poblenou; el nou xou del Cirque du Soleil, Crystal, amb espectaculars acrobàcies sobre gel, o la commemoració del 50è aniversari de la mort de Picasso i dels 60 anys del Museu Picasso, amb tres grans exposicions programades.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Roger a gener 14, 2023 | 17:32
    Roger gener 14, 2023 | 17:32
    Si aprenguéssim a fer alguna cosa més que llits i menjar cutres per turistes de poca monta, no ens haguéssim lapidat el patrimoni socio-cultural dels barcelonins. Volem un parc temàtic, endavant amb el turisme. Deu salvi al turisme que ens dona a tots de menjar. Pffff...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa