Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, la ciutat europea amb els preus més disparats per Setmana Santa

El preu dels hotels aquesta Setmana Santa s’han disparat a Barcelona, segons un estudi del proveïdor d’intel·ligència de viatges Mariban. La capital catalana no és l’única ciutat que incrementa els preus respecte a aquest mateix període de l’any passat, però sí la que més ho fa. Concretament, creix un 43% el preu en els hotels de tres estrelles, un 21% en els de quatre i un 10% en els de cinc.

Com Barcelona també hi ha altres grans ciutats europees, com Brussel·les o Roma, que tenen uns increments similars, d’entre un 30 i 33% de mitjana. A l’altre extrem hi ha ciutats com Madrid, que viu increments molt menors. En aquest cas, només puja un 5% en el cas dels hotels de tres estrelles i un 6% en els de quatre. En canvi, el luxe surt més car. Les reserves en un cinc estrelles costen un 18% més que l’any passat.

El panorama europeu

El panorama a tot Europa és similar. L’estudi de Mariban, que ha analitzat el preu de les vint ciutats principals, només pronostica una davallada a Zagreb, Varsòvia i Tirana. En el cas d’aquesta última ciutat, per exemple, el turista pot trobar habitacions en hotels de tres estrelles per 50 euros i en un de cinc per 129 euros.

En el cas dels hotels de quatre estrelles, Brussel·les és la ciutat que més apuja els preus, amb un increment del 34%. I en el cas dels de cinc estrelles, és París la gran ciutat que ocupa la primera posició del rànquing. De mitjana, els hotels de luxe de la capital francesa han apujat un 30% els seus preus respecte a la Setmana Santa passada, situant-se per sobre dels 756 euros la reserva d’una habitació.

En termes generals, estem parlant d’una pujada significativament superior a la taxa d’inflació anual en totes les ciutats de l’estudi menys Budapest i Tirana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa