Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Eines de País dona un toc d’atenció a Foment i aposta per Pimec al ple de la Cambra
  • CA

El ple de la Cambra ha decidit donar 4 seients a la patronal Pimec i només 2 a Foment del Treball. El moviment es pot interpretar com un toc d’atenció a les grans empreses després que Eines de País, que té majoria a la Cambra, hagi apostat por donar més representativitat a les petites i mitjanes empreses que s’agrupen al voltant de Pimec. La candidatura independentista havia negociat prèviament amb tots els candidats per triar els més propers a la seva idea de com ha de ser la nova Cambra.

Josep Maria Torres –que s’havia presentat amb la candidatura d’Enric Crous–, Emilio Rousaud, Martina Font i Anna de Quirós han obtingut un escó a la Cambra en representació de Pimec, mentre que Anna Conradó i Jaume Roura ho han fet per Foment del Treball. Amb aquests resultats, Eines de Paús trenca el tradicional repartiment de la representativitat de les dues grans patronals catalanes, que fins ara era equitativa, i fa un gest de força davant de les grans empreses

No totes les empreses han votat

Dels candidats escollits de Pimec, tres han obtingut 33 vots i De Quirós 32, mentre que els dos representants de Foment que han aconseguit l’escó han tret 41 i 42 vots, respectivament. A les votacions, que s’han de fet de forma secreta al llarg del matí a la seu de la Cambra de Comerç a l’avinguda Diagonal, només hi han participat 45 de les 54 empreses que ja disposen d’escó –40 per sufragi directe i 14 de pagament–. Un dels grans absents ha estat Carles Tusquets, que liderava la candidatura més continuista.

El pròxim pas serà constituir el ple de la Cambra en un acte que tindrà lloc el pròxim 17 de juny. Aquell dia Joan Canadell serà escollit president de l’ens i Mònica Roca –que el substituirà a mig mandat–, Pere Barrios i Roser Xalabarder assumiran les vicepresidències. Un cop triat el nou comitè executiu, la Cambra de Comerç podrà obrir una nova etapa després de 17 anys de presidència de Miquel Valls.

Més notícies
Pimec es venja de Foment en les eleccions a la Cambra
Notícia: Pimec es venja de Foment en les eleccions a la Cambra
Comparteix
La patronal de les petites i mitjanes empreses, que s’ha emportat 4 dels 6 escons en joc, recorda que va oferir una llista conjunta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa