La patronal Pimec ha demanat aquest dimecres “mà ferma” contra els robatoris a comerços de Barcelona, un problema que adverteix que “pateix des de fa mesos” la capital catalana i que “ha fet créixer la sensació d’inseguretat als seus ciutadans”. A més, planteja que es prevegin penes per furts que no es limitin a la imposició de multes. En aquest sentit, l’organització empresarial proposa la localització permanent d’acusats, treballs en benefici de la comunitat o ordres d’allunyament “de determinats espais, instal·lacions o districtes”.

El president de Pimecomerç, Àlex Goñi, ha demanat una actuació “contundent” a la Generalitat i l’Ajuntament i coordinació entre els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana “per posar fre a la delinqüència”. La petició de Pimec arriba després de l’intent de robatori frustrat d’aquesta matinada de dilluns a l’establiment de Dior al passeig de Gràcia, on s’ha encastat un vehicle per intentar atracar l’establiment. La patronal també s’ha referit als furts a taxistes, uns delictes que assegura que “són només la punta de l’iceberg d’una violència que fa mesos que està passant a la ciutat”.

L’organització manifesta que “cal aturar sense dilacions” els robatoris i reclama canvis perquè la justícia actuï amb “més eficàcia” contra els delinqüents reincidents. Per a Pimec, els delictes de què adverteix “allunyen el turisme i els visitants” de Barcelona i “estan produint una sensació creixent d’inseguretat als ciutadans, fent que es desincentivi l’acte d’anar a comprar als comerços físics en benefici de la venda on line“, sosté. La patronal reclama “plans de contenció eficaços perquè s’acabi aquesta inseguretat i perquè els comerços i les persones que donen servei a la ciutat puguin fer la seva feina amb normalitat”.

Comentaris

    Tripartit no, gràcies Octubre 18, 2021 | 20:58
    Està entès. Pimec vol que la delinqüència es traslladi als barris i pobles on vivim els pencaires. Doncs jo sóc partidari de que els xoriços se'ls confini a la Bonanova, Sarrià i Sant Gervasi

Nou comentari

Més notícies
Descomptes per comprar en establiments de la ciutat

Vals de 10 euros de descompte per comprar en establiments Barcelona

Des de dilluns es poden descarregar descomptes en compres iguals o superiors a 20 € en botigues, hotels i restaurants adherits a la iniciativa
Imatge d'arxiu de l'enllumenat de Nadal a la Rambla / Ajuntament

Quins diumenges i festius obriran els comerços a Barcelona fins Nadal?

Sis dels vuit festius d'obertura permesa que fixen Generalitat i Ajuntament són en campanya de Nadal