Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quins diumenges i festius obriran els comerços a Barcelona fins Nadal?
  • CA

Barcelona ha estrenat aqust cap de setmana el seu enllumenat de Nadal, alhora que s’han aixecat moltes restriccions per la Covid-19 que de ben segur que reactivaran l’activitat econòmica i comercial a Barcelona i a tot el país.

Però saps quins diumenges i festius estaran oberts els comerços d’aquí a Reis? Dels deu que fixen la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, sis són en època nadalenca. A tot Catalunya els comerços encara poden obrir els festius 1 de novembre, el diumenge 28 de novembre, el 6 i 8 de desembre i també el 19 de desembre, el darrer diumenge abans de Nadal. A aquests dies cal sumar-hi els que ja s’han fet, el 4 de juliol i el 12 de setembre, aquest darrer, en compensació pel 10 de gener del 2021, que els comerços ja no van poder obrir degut a l’entrada en vigor de dures restriccions a partir del 7 de gener.

Però a més, els ajuntaments poden substituir fins a dos d’aquests festius per qualsevol diumenge o dia festiu, de caràcter general o local. I què farà Barcelona? En total, aquest 2021 els barcelonins i visitants hauran tingut 15 dies festius amb botigues obertes, si bé no tots els centres comercials acabaran aixecant la persiana cada dia permès. I és que la normativa dona llibertat als comerciants per decidir si obrir o no. Aoxò sí, tenint en compte en quin punt de Barcelona tenen el seu establiment comercial.

Així, a més dels dies que es faran a tot Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona ha triat dos dies més, diumenges, per permetre l’obertura de negocis comercials. Són els dies 5 de desembre, a les portes del pont de la Constitució, i el 12 de desembre. D’aquesta manera, el desembre barceloní serà totalment comercial, ja que tots els diumenges fins Nadal estaran disponibles les botigues i centres comercials que decideixin obrir.

Amb aquestes obertures, el comerç barceloni mirarà de salvar uns números que hauran estat marcats no només per les restriccions de la Covid-19 sinó també per la davallada de turistes internacionals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa