Pimec i Foment Comerç celebren les concessions de l’Ajuntament a les terrasses

Els empresaris del comerç i la restauració representats a Foment Comerç han expressat la seva satisfacció amb la decisió de l’Ajuntament de Barcelona de rebaixar un 75% la taxa de terrasses i permetre’n l’ampliació per mantenir les taules actuals més espaiades. En un comunicat, la patronal ha assegurat que reduir impostos, per una banda, i ampliar l’espai públic per terrasses, de l’altra, són mesures “essencials” per facilitar la tornada i obrir els establiments amb el rigor pel compliment de la normativa de seguretat i protecció. Segons dades facilitades per la patronal, el comerç detallista ocupa a Barcelona 100.000 treballadors i la restauració a més de 70.000 persones.

Segons el president de Foment Comerç, Roger Gaspa, les mesures anunciades “van en la línia d’ajudar al teixit econòmic comercial, serveis i restauració”. “És un primer conjunt de mesures que creiem important, i esperem que aquesta nova etapa permeti seguir treballant per implantar més que segueixin ajudant al teixit productiu. Agraïm l’esperit constructiu, de sumar esforços i d’escoltar al sector”, va afegir Gaspa.

Pimec ho veu “molt” positiu

Pimec ha valorat de manera “molt positiva” aquest dimecres la proposta de l’Ajuntament. En un comunicat, la patronal catalana ha assenyalat que també veu bé la rebaixa del 75% de la taxa de terrasses fins a finals d’any. Ha sostingut que el comerç no essencial i la restauració estan “patint fortament” les conseqüències de la crisi del coronavirus a causa de la inactivitat, així que veuen necessàries mesures orientades a impulsar la viabilitat econòmica d’aquests negocis.

La patronal considera especialment importants aquestes mesures perquè “tot apunta que Barcelona i la seva àrea metropolitana trigaran més temps a passar a les següents fases de la desescalada“, per la qual cosa ha cridat a la resta de governs municipals de l’àrea metropolitana a adoptar mesures en aquest sentit .

Nou comentari

Més notícies

Artadi celebra que Colau “rectifiqui” amb les terrasses

La presidenta del grup municipal de JxCat reclama "celeritat" a l'Ajuntament per aplicar les mesures anunciades per ajudar els restauradors

El Gremi demana als restauradors desesperats que no tanquin i ampliïn les terrasses

L'entitat inicia una nova etapa de bona sintonia amb l'Ajuntament, amb el qual fa anys que manté tensions per la taxa de terrasses

Les terrasses dels bars podran ocupar la calçada per no haver de reduir taules

La taxa que paguen els restauradors es disminuirà un 75 almenys fins al 31 de desembre
Imatge d'arxiu d'una terrassa a l'avinguda Gaudí / Meritxell M. Pauné

Els restauradors volen més taules a les terrasses i més espai per distanciar-les quan reobrin

La proposta és part d'un pla de rescat que reclamen a l'Ajuntament, com ja estarien fent altres ciutats