Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 43% de les noves empreses de Barcelona Activa són creades per dones
  • CA

L’Oficina d’Atenció a Empreses de Barcelona Activa tancarà l’any amb unes 600 empreses de nova creació, xifra que suposa un augment del 30% respecte l’any passat i prop de la meitat ha estat creades per dones. Fins al novembre, l’agència municipal de promoció econòmica havia ajudat a tirar endavant 572 companyies, una xifra que ja supera les 455 creades el 2017 i fa preveure un final d’any molt positiu.

Els sectors més triats a l’hora de crear una empresa estan molt repartits –comerç (15%), producció creativa (14%), serveis (13%), hostaleria (11%), turisme (10%)– i mostren la diversitat del teixit empresarial de Barcelona. A més una tercera part estan en els cinc sectors d’activitat que l’Ajuntament considera estratègics per la ciutat: economia digital, indústria, economia verda, indústries creatives i salut.

Es deixa enrere un any difícil

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha celebrat que després d’un 2017 “difícil per l’economia de Barcelona”, aquest any s’acabi xifres de rècord i en sector clau. “Això demostra que quan l’administració intervé per ajudar el seu teixit productiu, l’economia creix i innova”, ha dit.

El 43% de les noves empreses que ha rebut assessorament de Barcelona Activa ha estat creades per dones, el que significa una lleugera millora respecte al 40% que ho va fer el 2017. L’entitat fa temps que busca involucrar més les emprenedores per aprofitar la bossa de talent ocult o poc visibilitzat que té la ciutat.

 

Més notícies
A Barcelona hi ha 47 desnonaments cada setmana
Notícia: A Barcelona hi ha 47 desnonaments cada setmana
Comparteix
El nombre de llançaments s’ha reduït un 26,4% des del 2013, però el ritme de descens s’ha frenat els últims anys
Barcelona rep per primer cop el primer premi de la Grossa de Cap d’Any
Notícia: Barcelona rep per primer cop el primer premi de la Grossa de Cap d’Any
Comparteix
La loteria de la Generalitat de Catalunya només havia somrigut clarament a la capital catalana en l'edició 2015, quan es va emportar pessics de tots els premis menys del primer
Les dones treuen millor nota que els homes en ciberseguretat
Notícia: Les dones treuen millor nota que els homes en ciberseguretat
Comparteix
Una enquesta de la campanya 'Internet Segura' mostra que les dones tenen un major coneixement d'hàbits cibersaludables
Barcelona vol per competir amb Nova York i Londres pel talent digital
Notícia: Barcelona vol per competir amb Nova York i Londres pel talent digital
Comparteix
La demanda d’enginyers, programadors i matemàtics creix un 40% en l’últim any i la ciutat busca estratègies per atreure professionals

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa