El 43% de les noves empreses de Barcelona Activa són creades per dones

Aquest any es tancarà amb unes 600 constitucions, un 30% més que el 2017

L’Oficina d’Atenció a Empreses de Barcelona Activa tancarà l’any amb unes 600 empreses de nova creació, xifra que suposa un augment del 30% respecte l’any passat i prop de la meitat ha estat creades per dones. Fins al novembre, l’agència municipal de promoció econòmica havia ajudat a tirar endavant 572 companyies, una xifra que ja supera les 455 creades el 2017 i fa preveure un final d’any molt positiu.

Els sectors més triats a l’hora de crear una empresa estan molt repartits –comerç (15%), producció creativa (14%), serveis (13%), hostaleria (11%), turisme (10%)– i mostren la diversitat del teixit empresarial de Barcelona. A més una tercera part estan en els cinc sectors d’activitat que l’Ajuntament considera estratègics per la ciutat: economia digital, indústria, economia verda, indústries creatives i salut.

Es deixa enrere un any difícil

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha celebrat que després d’un 2017 “difícil per l’economia de Barcelona”, aquest any s’acabi xifres de rècord i en sector clau. “Això demostra que quan l’administració intervé per ajudar el seu teixit productiu, l’economia creix i innova”, ha dit.

El 43% de les noves empreses que ha rebut assessorament de Barcelona Activa ha estat creades per dones, el que significa una lleugera millora respecte al 40% que ho va fer el 2017. L’entitat fa temps que busca involucrar més les emprenedores per aprofitar la bossa de talent ocult o poc visibilitzat que té la ciutat.

 

Més informació

Nou comentari