Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les dones treuen millor nota que els homes en ciberseguretat

Les dones tenen un major coneixement sobre ciberseguretat que els homes, segons dades recollides pel programa de la Generalitat ‘Internet Segura’ i mitjançant enquestes. L’estudi s’ha elaborat en el marc de la campanya ‘Practica els hàbits saludables’ promoguda pel Departament de Polítiques Digitals, a través del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) i amb la col·laboració de l’i2CAT. Les dades mostren que les dones treuen millor nota – gairebé un punt més – que els homes pel que fa a qüestions relacionades amb la ciberseguretat. De fet, segons l’estudi L’escletxa digital a la ciutat de Barcelona, elaborat per la Mobile World Capital Barcelona mitjançant 5.000 entrevistes realitzades entre el 13 i el 26 de gener de 2016, el 69% de les dones restringeix l’accés a les seves xarxes socials, mentre que només el 52% dels homes ho fa. 

El desconeixement dels hàbits que afavoreixen la ciberseguretat per part de les persones grans és també una dada destacada. A l’estudi de MWC Barcelona, s’assenyala que el 70% de les persones entre 65 i 74 anys no han modificat mai la seva contrasenya. Així, les persones més grans tenen major tendència a utilitzar una sola contrasenya i a no canviar-la, un hàbit que posa en perill la privacitat de les dades. Aquest problema es reprodueix en més de la meitat dels enquestats a l’estudi de Mobile World Capital, ja que el 54,2% no modifica mai la seva clau d’accés. L’estudi conclou que els jubilats i les persones que es dediquen a tasques de la llar són els grups que menys precaucions prenen en l’ús de la xarxa. 

Pel que fa a les dades aportades pel Departament de Polítiques Digitals, es corresponen als resultats de 5 enquestes plantejades als usuaris d’internet, i que es basaven en els 5 eixos en què s’articula la campanya ‘Practica els hàbits cirbersaludables’: dades segures, revisa privacitat, frau digital, civisme digital i dispositius al dia. El resultat més baix pel que fa a coneixement de cada aspecte es dona a les preguntes sobre si l’usuari revisa la privacitat dels serveis a què es registra. 

El nivell d’estudis també influeixen en els hàbits cibersaludables i en el civisme digital: els ciutadans amb un nivell educatiu més baix són els que prenen menys precaucions a la xarxa. Per tant, formen el col·lectiu que utilitza de forma més sovint la mateixa contrasenya, no la canvia i que publica amb poc control a les xarxes socials. 

Més notícies

Els 5 hàbits cibersaludables imprescindibles per a una internet segura

Notícia: Els 5 hàbits cibersaludables imprescindibles per a una internet segura
Comparteix
Una campanya de Polítiques Digitals i a través del Cesicat fomenta bons hàbits a la xarxa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa