Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les dones treuen millor nota que els homes en ciberseguretat
  • CA

Les dones tenen un major coneixement sobre ciberseguretat que els homes, segons dades recollides pel programa de la Generalitat ‘Internet Segura’ i mitjançant enquestes. L’estudi s’ha elaborat en el marc de la campanya ‘Practica els hàbits saludables’ promoguda pel Departament de Polítiques Digitals, a través del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) i amb la col·laboració de l’i2CAT. Les dades mostren que les dones treuen millor nota – gairebé un punt més – que els homes pel que fa a qüestions relacionades amb la ciberseguretat. De fet, segons l’estudi L’escletxa digital a la ciutat de Barcelona, elaborat per la Mobile World Capital Barcelona mitjançant 5.000 entrevistes realitzades entre el 13 i el 26 de gener de 2016, el 69% de les dones restringeix l’accés a les seves xarxes socials, mentre que només el 52% dels homes ho fa. 

El desconeixement dels hàbits que afavoreixen la ciberseguretat per part de les persones grans és també una dada destacada. A l’estudi de MWC Barcelona, s’assenyala que el 70% de les persones entre 65 i 74 anys no han modificat mai la seva contrasenya. Així, les persones més grans tenen major tendència a utilitzar una sola contrasenya i a no canviar-la, un hàbit que posa en perill la privacitat de les dades. Aquest problema es reprodueix en més de la meitat dels enquestats a l’estudi de Mobile World Capital, ja que el 54,2% no modifica mai la seva clau d’accés. L’estudi conclou que els jubilats i les persones que es dediquen a tasques de la llar són els grups que menys precaucions prenen en l’ús de la xarxa. 

Pel que fa a les dades aportades pel Departament de Polítiques Digitals, es corresponen als resultats de 5 enquestes plantejades als usuaris d’internet, i que es basaven en els 5 eixos en què s’articula la campanya ‘Practica els hàbits cirbersaludables’: dades segures, revisa privacitat, frau digital, civisme digital i dispositius al dia. El resultat més baix pel que fa a coneixement de cada aspecte es dona a les preguntes sobre si l’usuari revisa la privacitat dels serveis a què es registra. 

El nivell d’estudis també influeixen en els hàbits cibersaludables i en el civisme digital: els ciutadans amb un nivell educatiu més baix són els que prenen menys precaucions a la xarxa. Per tant, formen el col·lectiu que utilitza de forma més sovint la mateixa contrasenya, no la canvia i que publica amb poc control a les xarxes socials. 

Més notícies
Els 5 hàbits cibersaludables imprescindibles per a una internet segura
Notícia: Els 5 hàbits cibersaludables imprescindibles per a una internet segura
Comparteix
Una campanya de Polítiques Digitals i a través del Cesicat fomenta bons hàbits a la xarxa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa