Miquel Valls garanteix que la transició amb el nou govern de la Cambra serà “ordenada i tranquil·la”

El president sortint de l'ens ha ressaltat la "neutralitat" durant les eleccions, que van guanyar la candidatura independentista

El president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls, ha garantit que la transició amb el nou govern de la institució es farà de manera “ordenada i tranquil·la” després de la victòria de la candidatura independentista, Eines de País. En aquest sentit, Valls ha explicat que es va posar en contacte amb la membre de la candidatura Mònica Roca per felicitar-la pels resultats i s’han emplaçat a mantenir diverses reunions durant el juny perquè el traspàs sigui ordenat. Està previst que el ple de constitució dels nous òrgans de govern se celebri a finals del mes que ve o principis de juliol. D’altra banda, el president de l’ens cameral ha defensat que tant ell com la institució van mantenir la “neutralitat” durant el període electoral.

[r:1]

Valls, que actualment es troba en funcions del seu càrrec després d’unes dues dècades, ha assegurat que es va vetllar perquè totes les candidatures tinguessin el “suport i acompanyament necessari” per concórrer a les eleccions, d’acord amb el procediment establert i les instruccions rebudes del departament d’Empresa i Coneixement. En aquest sentit, ha assenyalat que logísticament els comicis van ser un “èxit organitzatiu” i amb “un grau de fluïdesa molt superior al que caldria esperar amb un procés nou”, amb referència al vot electrònic, que ha qualificat d'”important i significatiu”.

Valls també ha indicat que el pressupost del 2019 s’està desenvolupant d’acord amb el pla d’activitat previst i que “no hi ha cap circumstància que ens faci pensar que no s’assoliran els objectius” -com per exemple el suport a la internacionalització i a la competitivitat, entre d’altres- excepte, ha afegit, si s’incorporen nous elements no previstos en els comptes.

Agraïment a les grans empreses que han aportat 75.000 euros anuals

En la seva intervenció en una roda de premsa per presentar el document Balanç el present i futur de la mobilitat la ciutat de Barcelona, el president en funcions de la Cambra de Comerç també ha agraït el suport de les grans empreses que han pagat 75.000 euros anuals per tenir una cadira garantida al ple. Segons Valls, aquestes aportacions han substituït els fons públics, que després del decret del 2010 es van reduir un 70%, ha recordat. 

En tot aquest temps, l’ens ha ingressat al voltant d’1,2 milions d’euros anuals per la presència de les grans empreses al ple davant el milió d’euros, aproximadament, de la Generalitat. “Gràcies a les aportacions de les grans empreses que van apostar per la Cambra de Comerç hem pogut reinventar-nos i ser una institució de prestigi, sanejada econòmicament i avui estem en condicions de presentar resultats satisfactoris”; ha afegit Valls, que s’ha felicitat per l'”aposta” que aquestes corporacions per la institució.

Valls, però, ha evitat pronunciar-se sobre la possibilitat que la Generalitat imposi una reducció de les cadires destinades a les grans empreses que contribueixen econòmicament a la Cambra, ni tampoc sobre els resultats del procés electoral més enllà de garantir un relleu tranquil.

Més informació

Nou comentari