El Govern escenifica la sintonia amb la nova Cambra però demana un “discurs conciliador”

El president del grup Bonpreu, Joan Font, ha assistit a la reunió i assegura la majoria independentista a la Cambra

El Govern de la Generalitat i Eines de País han mostrat la seva bona sintonia durant la primera reunió entre l’executiu català i la candidatura independentista, que ha obtingut la majoria absoluta a la Cambra de Comerç de Barcelona i ha guanyat molta representació a altres cambres com la de Terrassa, on han aconseguit 10 seients. Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha demanat als empresaris que mantinguin un “discurs conciliador” per forjar aliances amb el món econòmic i enfortir l’economia del país.

La victòria independentista a la Cambra de Comerç de Barcelona ha generat un autèntic terratrèmol entre les grans empreses catalanes, que fins ara havien governat l’ens sense oposició. “El Govern de Catalunya està al vostre costat”, ha dit el president de la Generalitat, Quim Torra, que ha agraït als empresaris la feina que fan cada dia per tirar endavant l’economia del país. La voluntat rupturista d’Eines de País, tot i que es percep com a molt necessària, ha d’anar acompanyada de voluntat de diàleg.

Fer-ho molt bé per evitar suspicàcies

En aquesta línia, Joan Canadell, un dels aspirants a presidir la Cambra juntament amb Pere Barrios, Mònica Roca i Joan Font, ha assegurat que la intenció d’Eines de País és “fer-ho molt bé, de manera excel·lent” per evitar qualsevol mena de suspicàcia i demostrar que tenen voluntat de treballar pel país. De fet, diversos membres de la candidatura independentista han explicat que estan disposats a col·laborar amb tothom que comparteixi “els mateixos objectius de país”.

Una de les grans novetats de la reunió ha estat la presència del president del grup Bonpreu, Joan Font, que fins ara havia mantingut certa distància amb Eines de País i no havia participat en cap de les reunions postelectorals. Font, que també s’havia presentat amb la candidatura d’Enric Crous, té un paper molt important perquè el seu seient és el que assegura la majoria independentista a la Cambra – tenen 31 escons comptant el seu- i a més servirà de pont per teixir complicitats amb els empresaris pròxims a Crous, que van obtenir 4 escons a les eleccions.

Pròxima parada, Waterloo

La reunió d’aquesta tarda tenia un caràcter merament protocolari, però marca la primera presa de contacte entre els guanyadors de les eleccions camerals de principis de mes i el Govern de la Generalitat. Tal com ha avançat aquest diari, Eines de País ja té concertada una reunió a Waterloo amb el president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, que es produirà aviat. Entre els reptes és immediats de la candidatura estan escollir el pròxim president de la Cambra –una decisió que es podria prendre aquesta mateixa setmana–, definir la resta del comitè executiu i constituir el ple.

Més informació

Nou comentari