Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La candidatura independentista arrasa en les eleccions a la Cambra de Comerç
  • CA

Les candidatures independentistes han guanyat 32 dels 40 escons que estaven en joc en les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona. Les llistes d’Eines de país, que compta amb el suport de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i del Cercle Català de Negocis (CCN), han obtingut uns resultats històrics gràcies a les bones xifres de participació.

Segons els resultats provisionals als quals ha tingut accés el TOT Barcelona, la candidatura d’Enric Crous hauria tret 4 escons, la de Carles Tusquets, 3 i la candidatura femenina 50a50, un altre. Es dona el cas que Joan Font, de Bon Preu, es presentava per la candidatura de Crous i la de l’ANC, però a l’hora del recompte final l’entitat independentista l’ha inclòs entre els empresaris que donaran suport a la seva candidatura.

Entre els candidats independentistes que han aconseguit escó destaca Joan Canadell o Joel Joan. De la resta de candidatures, han obtingut seient el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Pere Chias, i Carles Tusquets. En canvi, ni Enric Crous, ni Jose Maria Torres, ni Ramon Masià, que eren els noms visibles de les seves candidatures, han guanyat a les seves corresponents categories.

[r:1]

El secretari general de la Cambra de Comerç, Xavier Coronas, ha explicat que “hi ha 955 vots que han estat apartats de l’escrutini” per comprovar la seva validesa, que serien un 5,5% dels vots totals. La participació ha estat de 17.224 persones. Coronas ha informat que la Junta Electoral ha detectat el que ha considerat algunes irregularitats –un de les quals seria que algunes adreces IP haurien emès nombrosos vots– i se’n vol fer un control exhaustiu. Els resultats finals no estaran disponibles fins d’aquí a tres dies. El director gerent de la Cambra de Comerç de Barcelona, Xavier Carbonell, havia assegurat a primera hora de la nit que no donarien resultats oficials, però no havia esgrimit cap motiu concret. 

La majoria absoluta és una realitat

Amb aquests resultats, que encara no són definitius, la candidatura independentista aconseguiria la majoria absoluta al ple de la Cambra de Comerç, que està format per 60 escons. Els candidats disposen ara de tres dies per poder presentar recursos i impugnacions. Els resultats oficials es faran públics el pròxim dilluns dia 13, després que la Junta Electoral hagi resolt les reclamacions que s’han presentat pel cens i hagi comprovat la validesa dels vots investigats.

El sistema de vot electrònic, la gran novetat d’aquestes eleccions, havia causat molta controvèrsia entre alguns candidats. El president de la patronal de Pimec, Josep González, ja va denunciar el dimarts els intents “sistemàtics” de “boicotejar” i “desprestigiar” el vot electrònic. González va defensar que la plataforma dissenyada per l’empresa catalana Scytl és “més participativa” i ha titllat “d’arcaic” el sistema de votació anterior.

Torra felicita la candidatura independentista

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha felicitat la candidatura independentista per la victòria a les eleccions a la Cambra de Comerç. El líder de l’executiu català ha desitjat “molta bona feina” als membres de la llista. 

Les eleccions més concorregudes

Les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona han estat les més disputades de la seva història amb 192 aspirants que optaven a les 40 vocalies del ple de l’ens que s’escullen per sufragi directe. Aquestes xifres contrasten amb les dels últims comicis, celebrats el 2010, quan només es van presentar 77 candidats per 60 escons, el que va suposar que en realitat només estiguessin en joc 17 vocalies. 

A banda dels 40 escons electes, les patronals Pimec i Foment competiran per 6 escons el pròxim 5 de juny –van intentar consensuar les candidatures fins a l’últim moment, però no ho van aconseguir– i uns altres 14 estan reservats a aquelles empreses que més diners hagin aportat a la Cambra de Comerç –amb un mínim de 75.000 euros anuals–. En total, el ple té 60 vocalies, que són les que esculliran el successor de Miquel Valls.

Segons va fer públic l’ens, les multinacionals i grans empreses que han aportat més diners són Abertis, Banc de Sabadell, Banco Mediolanum, CaixaBank, CriteriaCaixa, Deloitte, Indra, Magma Disseny, Naturgy, PwC, Promotora Kasde (Catalonia Hotels), RACC, Damm i la Societat General d’Aigües de Barcelona (Agbar).

Més notícies
Joan Font, Joel Joan, Mònica Roca i Joan Canadell, a la candidatura independentista a la Cambra de Comerç / ACN/Cedides
Una candidatura independentista revoluciona les eleccions a la Cambra de Comerç
Notícia: Una candidatura independentista revoluciona les eleccions a la Cambra de Comerç
Comparteix
Un equip de 40 empresaris concorrerà als comicis per "trencar les dinàmiques" de l'ens i acabar amb el servilisme amb Madrid
Draps bruts entre candidats a la Cambra de Barcelona
Notícia: Draps bruts entre candidats a la Cambra de Barcelona
Comparteix
Foc creuat entre Crous, Tusquets i Masià | Eines de País exhibeix suports mediàtics
Élite Taxi irromp a les eleccions a la Cambra i demana el vot per a Carles Tusquets
Notícia: Élite Taxi irromp a les eleccions a la Cambra i demana el vot per a Carles Tusquets
Comparteix
L'associació de taxistes diu que és "de vital importància" que el sector del taxi tinguin representació a l'ens
La plataforma de la Cambra de Barcelona es penja en plena votació
Notícia: La plataforma de la Cambra de Barcelona es penja en plena votació
Comparteix
El servei de vot electrònic remot ja torna a estar operatiu
Enric Crous és candidat a la Cambra de Comerç de Barcelona / ACN
Enric Crous: “La política es fa al Parlament, no a la Cambra de Comerç”
Notícia: Enric Crous: “La política es fa al Parlament, no a la Cambra de Comerç”
Comparteix
Entrevista a l'ex conseller delegat de Cacaolat i candidat a les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona

Comentaris

  1. Icona del comentari de: MSR a maig 09, 2019 | 01:16
    MSR maig 09, 2019 | 01:16
    O sigui, que de les 14 empreses amb un escó directe pels diner que hi possen, la meitat d'elles ni tenen la seu a Catalunya. Poc ètic. No ?
  2. Icona del comentari de: a MSR a maig 09, 2019 | 08:58
    a MSR maig 09, 2019 | 08:58
    Aquests sols miren pels seus interessos, i tant com tenen "empresa X Spain", el dia de demà no tindran problemes en tenir "empresa X CAT" si hi ha un nínxol de negoci. Treballo en una multinacional amb seu a Madrid per un únic client, multinacional també amb seu a BCN, i en ambdós casos ens ho van fer saber la setmana després de l'1O. Sempre he cregut que se'ns prenia més en serio des de fora, que el que nosaltres mateixos ens creiem. DUI. ||*||
  3. Icona del comentari de: Biohazrd a maig 09, 2019 | 10:32
    Biohazrd maig 09, 2019 | 10:32
    Ara, la majoria de la Cambra és com la majoria social.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa