Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament convoca uns premis d’investigació que exclouen els investigadors a temps complet
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona va convocar a principis d’octubre uns premis d’investigació per treballar en solucions als “reptes” de la capital catalana en diversos camps en el context de crisi per la pandèmia de la Covid-19. Densitat de població, espai públic i benestar social; benestar social amb relació a l’habitatge i els serveis bàsics; i mobilitat sostenible de persones i productes són alguns dels temes sobre els quals han de ser els projectes presentats. Però aquests premis d’investigació, convocats per l’Àrea de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, tenen una particularitat: no s’hi poden presentar investigadors professionals a temps complet.

Als “requisits de les persones sol·licitants”, el punt 6 de la convocatòria, s’especifica quins són els “requisits exigibles a les persones físiques o agrupació de persones físiques”. El punt 6.3.3. indica una de les condicions per presentar-se als premis: “No tenir una vinculació permanent remunerada a temps complet amb cap centre de recerca o universitat”. Així, queden exclosos els investigadors professionals. La convocatòria sí que inclou professionals del camp d’investigació com a obligació pel que fa als tutors de cada projecte, que han de tenir “vinculació permanent amb un grup d’investigació, centre de recerca o universitat”.

Requisits dels premis d’investigació / Ajuntament de Barcelona

La dotació de la convocatòria és d’un màxim d’1,2 milions d’euros. El mínim de pressupost que ha de tenir cada proposta són 30.000 euros, i el màxim 100.000 euros. Un dels objectius del consistori és, segons consta a la convocatòria, “donar suport al teixit científic i de recerca jove de la ciutat, generant oporunitats” a Barcelona i “facilitant que les persones puguin consolidar la seva trajectòria científica” a la ciutat. De fet, un altre dels requisits és que els que s’hi presentin tinguin, com a molt i a data 31 de desembre de 2020, 40 anys.

Subirats excusa les bases

El tinent d’alcaldia de Cultura i Educació, Joan Subirats, ha sortit al pas de la polèmica amb un parell de piulades. Responia així al tuitaire que va difondre l’exclusió dels investigadors full-time i els majors de 40 anys. Subirats ha dedicat tota la seva carrera a la investigació acadèmia a la UAB i de fet encara està en nòmina de la universitat en comptes de cobrar de l’erari municipal. Ha defensat les bases per les menors “oportunitats” que han tingut els doctorats menors de 40 anys, fins i tot els que tenen contracte fix. “Potser equivocadament hem intentat prioritzar-los”, ha reconegut.

En una altra piulada ha assegurat que les bases “s’han fet d’acord” amb el Consell Científic del Pla Barcelona Ciència i no pas a ‘Casp 43’, com insinuaven diversos tuitaires, en referència a les oficines compartides de diferents associacions properes al nucli impulsor dels comuns, com l’Observatori DESC.

Més notícies
Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya / UPC
Investigadors de la UPC: “Cal no fer trobades ni anar a la feina en la mesura del possible”
Notícia: Investigadors de la UPC: “Cal no fer trobades ni anar a la feina en la mesura del possible”
Comparteix
Sostenen, a través d'un fil de Twitter, que el teletreball és "imprescindible"
Façana de l'Hospital Vall d'Hebron | Valldhebron
El Vall d’Hebron entra a l’aliança dels hospitals universitaris més rellevants d’Europa
Notícia: El Vall d’Hebron entra a l’aliança dels hospitals universitaris més rellevants d’Europa
Comparteix
El grup està format per nou dels hospitals universitaris europeus més importants del continent

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa