Investigadors de la UPC: “Cal no fer trobades ni anar a la feina en la mesura del possible”

Investigadors de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han alertat en un fil de Twitter que els contagis de covid-19 es desplacen “fortament” a les edats laborals, principalment als entorns de feina i família. Segons les dades que treballen, els membres del Grup de Recerca en Biologia Computacional i Sistemes Complexos del Departament de Física de la universitat (Biocomsc), subratllen que domina encara la franja de 20 a 29 anys, però que ja es veu superada per les franges de 30 a 39, de 40 a 49 i de 50 a 59 combinades.

“Amb aquestes dades el teletreball és absolutament imprescindible”, afirma el grup, que es mostra preocupat per l’augment de contagis a la franja de més de 90 anys atesa la “pitjor prognosi”. “Cal no fer trobades ni anar a la feina en la mesura del possible. Si us plau, si sou adults, cap contacte amb ningú de la feina. Reducció de contactes… teletreball, teletreball, teletreball… en tot el que es pugui”, diu el fil de Twitter.

Els investigadors també apunten que “com era d’esperar”, el volum de contagis a la franja infantil “cau fortament”. De fet, asseguren que les dades sobre primària quadren amb estudis recents que s’han fet a Israel on “fins i tot en cas de gran cadena a secundària en escoles ultraortodoxes, infantil no es va veure afectada”.

A més, afegeixen que “de moment” el món de secundària “no es veu arrossegat”. Les dades de secundària amb mesures de protecció i la pujada d’entorns laborals “també quadren” amb les darreres informacions a Suècia. Els membres de Biocomsc consideren “imprescindible” que totes les administracions públiques “mostrin exemple” i es “minimitzi totalment la presencialitat”. I recomanen “només el personal indispensable presencial”.

Nou comentari

Més notícies
Un pacient del Clínic a la Unitat de Vigilància Intensiva Respiratòria / Franciso Àvia - Hospital Clínic

Un miler de contagis més a Barcelona en només una setmana

La taxa de contagiats per cada 100.000 habitants s'enfila als 239,59 quan la setmana prèvia era de 172,66
Un alumne de l'Escola Catalònia de Barcelona posant-se gel desinfectant a l'entrada del centre en el primer dia de classes / ACN

Gairebé 30 alumnes donen positiu en els cribratges a dues escoles de Nou Barris

Són de dos centres situats al districte de Nou Barris, dels més colpejats per la pandèmia