Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament cedeix i reduirà el cànon dels Encants de Glòries i de Sant Antoni

El govern municipal ha cedit i ha acceptat, tot i que amb boca petita, reduir el cànon que paguen els venedors dels Encants de les Glòries, els Encants de Sant Antoni i el mercat dominical del llibre. Mentre durin les limitacions d’aforament de clients “s’ha eliminat” la quota, ha afirmat la regidora de Comerç i Mercats, Montse Ballarín (PSC), aquest dimecres a la comissió d’Economia. 

No ha deixat clar, però, si s’ajornarà el cobrament del primer trimestre del cànon perquè els comerciants no l’hagin d’abonar del 22 de juny al 3 de juliol, com també li havia demanat Elsa Artadi (JxCat). “Espero que puguem arribar a una solució”, s’ha limitat a dir Ballarín. Els mercats no alimentaris han reobert tot just aquest mes de juny i encara no han pogut facturar gaire, pel que no poden fer front ara a aquest pagament. De fet, el dominical encara no ha obert i la fira de Bellcaire de Glòries no recupera la subhasta fins al 29 de juny i amb limitacions.

Ballarín ha recordat que el cànon finança despeses que s’han mantingut durant el confinament, com la vigilància, i ha deixat caure que “si no ho paguen aquests mercats vol dir ho paguen entre els altres”. Artadi s’ha queixat d’aquesta culpabilització dels afectats i li ha demanat que “busqui la fórmula” per fer-ho possible.

Els venedors de la fira de Bellcaire havien adreçat una carta a l’alcaldessa aquest dimecres al migdia per demanar-li que accepti les peticions de l’oposició sobre els cànons dels mercats no alimentaris i els ajudi com ha ajudat a la restauració amb les terrasses. Haver-lo de pagar íntegre quan tenen encara els calaixos ben buits, li diuen, pot ser el “cop de gràcia” que faci baixar la persiana a molts negocis.

El dominical, potser a finals de mes

En la mateixa línia, Jordi Castellana (ERC) ha reclamat al govern municipal que acceleri la negociació amb el mercat dominical de Sant Antoni per arribar a un acord i que pugui reobrir com abans millor. Ballarín li ha respost que la data de reobertura que “té sobre la taula” el consistori es el 28 de juny i intentarà pactar les condicions definitives en els propers dies.

Aquesta fira amb 80 anys d’història però en declivi discrepa sobre el format de reobertura que li proposa l’Institut Municipal de Mercats. En especial demana que puguin treballar cada diumenge tots els 74 venedors, junts a peu de carrer. El consistori, per contra, els suggereix fer torns o repartir-se entre el carrer i el fossar del mercat per complir amb les restriccions d’aforament. 

Castellana ha defensat que el perímetre del mercat ofereix espai suficient per a mantenir totes les parades i respectar les distàncies, però la regidora s’ha cenyit al guió. “M’agradaria que siguin el màxim de paradistes, ells volen ser-hi tots i això en les condicions actuals no és possible”, ha argumentat. Ha afegit que la proposta l’ha d’aprovar el PROCICAT, que ja els va tombar un cop el retorn dels encants de roba de Sant Antoni, motiu pel quan van obrir més tard que els de Glòries.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mb a juny 19, 2020 | 20:49
    Mb juny 19, 2020 | 20:49
    Jo soc venedor de subasta a encants fira bellcaire. Ara amb la supusada nova normalitat pasare de vendre 12 - 14 lots a vendre 4-5. Amb les restriccions de aforo i de horari tot far pensar que sera la ruina. No ens diuen quan durara aixo ni de paraula ni per escrit. Van obrir el mercat sense nosaltres com si no formrsim part . A nosaltres les tases sens cobra per adelantat i de mitjana son un 300% mes elevades que les parades normals . Amb la novas taxes paguem 760 euros / mes . Crec que mereixem una mica mes de consideracio tant del IMMB com de la asociació de venedors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa