Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau preveu congelar impostos el 2021 i mantenir la rebaixa del 75% a les terrasses
  • CA

El govern d’Ada Colau vol mantenir congelats tots els impostos municipals durant 2021, després de la notable pujada aprovada al gener i que la crisi del coronavirus ha posat en entredit. La regidora Comerç, Mercats, Règim interior i Hisenda, Montserrat Ballarín (PSC), ha anunciat aquest dilluns la proposta d’ordenances fiscals que el bipartit proposarà a l’oposició per aconseguir que s’aprovi a l’últim ple d’enguany.

Segons ha detallat, l’única rebaixa prevista és en matèria de terrasses. Amb l’esclat de la pandèmia el consistori ja va rebaixar un 75% el que paguen els bars i restaurants per posar taules a l’espai públic i va autoritzar ampliacions de superfície. Arran del nou tancament i la caiguda general de la facturació en els períodes sense restriccions, l’executiu de Colau i Collboni vol mantenir la rebaixa com a gest de suport al sector. Així doncs, els barcelonins pagarien el mateix en impostos municipals però els restauradors amb terrassa abonarien només el 25% de la taxa l’any que ve.

“Volem ajudar el sector de la restauració a afrontar amb més garanties la situació”, ha reivindicat Ballarín en la presentació de les propostes de canvis. La nova taula de tributs i impostos s’aprovaria, si hi ha acord amb l’oposició, juntament amb els pressupostos municipals en el ple del 23 de desembre. Per complir aquest termini li caldria rebre una aprovació inicial el 30 d’octubre en comissió i ser sotmesa a informació pública del 3 al 15 de novembre.

Arques municipals afeblides

El govern municipal ja preveu que la recaptació sigui molt menor enguany a causa de la paràlisi econòmica. El cop de la pandèmia a l’Ajuntament de Barcelona serà de 183 milions d’euros, calcula el propi consistori. Es tracta del que deixaria d’ingressar l’administració local en concepte d’impostos per causa directa de la Covid-19, com ara l’aturada del preu públic de recollida de residus comercials, la caiguda en pagaments de taxes d’ocupació de domini públic –les àrees verda i blava– o l’avortament d’operacions de vendes patrimonials. En total el consistori deixarà de rebre 230 milions, sumant el que no ingressarà amb impostos i altres fonts d’ingressos que desapareixen.

Quant a la previsió de l’any que ve, Ballarín ha xifrat en “entre 60 i 70 milions” els diners que l’Ajuntament deixarà d’ingressar a causa dels efectes de la Covid-19. Així, el regidor d’Economia i Pressupostos, Jordi Martí (Barcelona en Comú), ha posat en relleu l'”esforç” municipal a l’hora de no augmentar cap impost i de reduir la taxa de terrasses.

Pel que fa a la taxa Amazon, Ballarín ha admès que “no hi ha proposta de moment” perquè es troba en fase d’estudi. Experts consultats pel TOT Barcelona ja van alertar de la complexitat de crear un impost local d’aquest tipus.

Més notícies
Pla tancat d'un grup d'amics fent pícnic aquest diumenge al Parc de la Ciutadella de Barcelona. Imatge del 18 d'octubre de 2020. (Horitzontal)
Els comerciants recriminen les aglomeracions als parcs i places un cop tancats els bars
Notícia: Els comerciants recriminen les aglomeracions als parcs i places un cop tancats els bars
Comparteix
Expressen "màxima preocupació i desconcert" per la "permissivitat" de les autoritats aquest cap de setmana
Una nova terrassa deserta per les noves restriccions, a l'altura del número 116 del carrer Bruc / D.C.
El tancament dels bars deixa centenars de terrasses fantasma per tot Barcelona
Notícia: El tancament dels bars deixa centenars de terrasses fantasma per tot Barcelona
Comparteix
Imatges curioses de la via pública amb forats que quedaran deserts almenys durant 15 dies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa