Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El tancament dels bars deixa centenars de terrasses fantasma per tot Barcelona
  • CA

Les noves mesures per frenar l’avenç del coronavirus han deixat una situació curiosa a la ciutat, almenys durant uns dies. L’espai públic que l’Ajuntament va treure-li a la circulació de vehicles i als aparcaments per donar-lo a les terrasses ara, tot d’una, ha quedat sense ús i la ciutat ha quedat plena de terrasses fantasma. Una situació excepcional més, derivada de la pandèmia, amb la qual hauran de conviure els barcelonins els pròxims dies.

Antics aparcaments de motos i cotxes, a l’Eixample, reconvertits en terrasses / D.C.

Les restriccions aplicades pel govern català i ratificades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) prohibeixen explícitament que cap restaurant segueixi servint menjar per consumir, ni a l’establiment ni a les terrasses. Així doncs, aquesta ampliació d’espai concedit als restauradors ha quedat ara buida. Segons les dades municipals, aquesta nova disposició, a principis de setembre, suposava haver retirat 2.000 places d’aparcament –1.200 als cotxes i 800 a les motos. La mesura ha estat defensada com a “pionera” i s’havia arribat a apuntar que podia quedar-se de manera permanent.

A la zona dels Encants també es poden veure combinacions de ‘new jersey’ i pilones que van substituir l’aparcament per a cotxes / M.M.P.

En alguns casos, com l’espai que acostumava a ser la delimitació de la nova terrassa del restaurant Petit Tibetano, a Bruc amb Mallorca, ja s’ha donat nous usos espontanis. Unes noies, ahir al migdia, feien servir les barreres tipus new jersey per descansar mentre petaven la xerrada.

La terrassa guanyada a places a cotxes, davant del restaurant Petit Tibetano / D.C.

Ara per ara, el tancament forçós dels bars –pel que fa al servei in situ– està previst que duri dues setmanes. Més endavant, es farà una nova valoració depenent dels nivells de contagi i les conclusions sobre l’efecte de la mesura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa