Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Cambra reclama a l’Estat 800 milions per compensar les noves restriccions
  • CA

La Cambra de Comerç de Barcelona ha reclamat a l’Estat 800 milions d’euros per compensar les restriccions a les empreses catalanes durant els pròxims 10 dies. L’ens cameral ha exigit un “pla clar i contundent” de mesures d’ajut i ha proposat al govern espanyol recórrer a noves vies de finançament, sigui mitjançant un crèdit MEDE o mitjançant l’emissió de deute públic amb un tipus d’interès més favorable.

La corporació ha assegurat que aquestes mesures permetrien a les empreses suportar la situació actual i, un cop superada la crisi, disposar d’una major solvència per reactivar l’activitat. Els 800 milions previstos per compensar les restriccions dels pròxims dies s’haurien de sumar a 3.000 milions acumulats durant la pandèmia. El càlcul de la Cambra correspon a una compensació del 50% de les pèrdues, per sota de les compensacions que han fet altres països com França o Alemanya. “Emplacem al govern català a exigir una transferència de 3.800 milions, ja que la Generalitat no té capacitat d’endeutar-se al mercat“, ha manifestat en un comunicat.

La corporació ha advertit que la manca d’aquestes mesures obrirà una “bretxa” entre Espanya i la resta de països europeus i convertirà l’Estat en un “país de tercera”, amb una recuperació econòmica “molt més llarga i dolorosa” del necessari. Així mateix, la Cambra de Comerç ha criticat que l’Estat no hagi traspassat a les autonomies la “facultat d’ajudar econòmicament a les empreses” i ha ressaltat la diferència “abismal” entre el suport que reben les companyies en els diferents països de la Unió Europea i el “mínim suport” a les empreses catalanes.

Exhaurir les vacunes

Per altra banda, la corporació ha proposat acompanyar les mesures econòmiques d’accions lligades a la intensificació de la detecció i el rastreig per posar fi a l’expansió del coronavirus i evitar així el tancament d’activitats econòmiques. Així mateix, ha demanat accelerar el ritme de vacunacions. “Cal estar preparats per poder exhaurir les vacunes que arriben setmanalment i tenir previst la logística per poder fer el mateix amb la nova vacuna prevista per a les pròximes setmanes”, ha defensat. Per a fer-ho ha proposat reforçar el personal sanitari voluntari.

Així mateix, la corporació ha defensat fer extensiu l’ús de tests ràpids per reforçar la detecció i tallar les cadenes de contagi mitjançant el rastreig i ha reclamat habilitar les farmàcies com a punts de cribratge. En aquest sentit, la Cambra ha assegurat que l’empresariat pot ser un “aliat” del sector sanitari i assumir el cost de realització de tests ràpids, sempre que les activitats es puguin fer amb facilitat i la despesa no superi la mateixa activitat.

Una altra proposta, específica per al sector turístic, és destinar ajuts perquè els hotels puguin fer un test ràpid a cada hoste i que el Govern s’encarregui de la preparació del personal per a la realització del test. Aquesta idea també es podria extrapolar a la restauració, un dels sectors més afectats per la pandèmia.

Més notícies
Salva Vendrell, President de la Fundació Barcelona Comerç / Jordi Play
Salva Vendrell: “Fer-nos perdre el primer cap de setmana de rebaixes és una bestiesa”
Notícia: Salva Vendrell: “Fer-nos perdre el primer cap de setmana de rebaixes és una bestiesa”
Comparteix
ENTREVISTA | El president dels eixos comercials de Barcelona retrata les expectatives per 2021 de botigues i restaurants
Molta gent ha de fer cua per accedir a les botigues del centre comercial Glòries / MMP
Els centres comercials, sense campanya de rebaixes després de mig Nadal tancats
Notícia: Els centres comercials, sense campanya de rebaixes després de mig Nadal tancats
Comparteix
Només han pogut obrir 24 dels 41 dies de la campanya de compres nadalenques
Un cartell avisa als conductors que entren a la Zona de Baixes Emissions de Barcelona a la sortida 5 de la Ronda de Dalt / ACN
Barcelona, confinada durant 10 dies
Notícia: Barcelona, confinada durant 10 dies
Comparteix
Salut anuncia noves restriccions per la mala evolució de la pandèmia
El primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni / Europa Press
Les ajudes al comerç tancat enfronten PSC i ERC
Notícia: Les ajudes al comerç tancat enfronten PSC i ERC
Comparteix
El Govern donarà 2.500 euros als negocis de centres comercials, però no ha preparat ajudes pels que hagin de tancar en cap de setmana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa