Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ENQUESTA | Estàs d’acord que els comerços obrin més diumenges i festius?

Les patronals del comerç i el sindicat UGT van signar ahir l’acord per incrementar l’obertura de comerços en diumenges i dius festius en zones considerades turístiques de Barcelona. Discrepàncies d’última hora van fer trontollar que es rubriqués una entesa que ha costat que cristalitzés. Salvat l’últim escull, el contingut del conveni es presentarà aquest dimarts al matí en un acte a l’Ajuntament, que havia de tenir lloc ahir però que es va suspendre pels entrebancs d’última hora de les negociacions.

Arran de l’acord, la capital tindrà un total de 27 diumenges d’obertura comercial a les zones considerades turístiques, que pots consultar aquí. Amb la nova normativa, les zones turístiques de la ciutat -força ampliades- podran obrir com a extra els diumenges i festius inclosos entre el 15 de maig i el 15 de setembre. És a dir, que als vuit diumenges que ja estaven aprovats en el calendari de Catalunya -més els dos que escull cada municipi, ara se li sumaran 17 diumenges més, però se li restaran el 8 de maig i el 2 i el 9 d’octubre, que salten del calendari.

Així, seran d’obertura comercial els dies 15, 22 i 29 de maig, 5, 12 i 19 de juny (el 26 ja estava inclòs en el calendari de la Generalitat), 3, 10, 17, 24 i 31 de juliol, 7, 14, 21 i 28 d’agost, i 4 i 11 de setembre. Davant d’aquest canvi trascendent en els horaris comercials de la ciutat, us preguntem què penseu de l’ampliació de jornades d’obertura a establiments i negocis als diumenges i festius a diferents punts de Barcelona. Hi esteu d’acord? Hi anireu a comprar més diumenges i dies no laborables?

Poll Creator

UGT ha condicionat el seu suport a l’ampliació d’horaris comercials a la condició que treballar en diumenge sigui voluntària pels empleats, que siguin compensats amb una jornada de descans en dissabte -un dia tradicionalment de força afluència a les botigues-, a la contractació de nou personal i la conversió de contractes a temps parcial a temps complet.

Més notícies
Manifestants independentistes tallant la circulació a la Meridiana / Jordi Play

VÍDEO | El passatger d’un cotxe agredeix un manifestant de la Meridiana

Notícia: VÍDEO | El passatger d’un cotxe agredeix un manifestant de la Meridiana
Comparteix
Ha propinat un cop de puny a un dels concentrats que interrompien el trànsit
Notícia: VÍDEO | El passatger d’un cotxe agredeix un manifestant de la Meridiana - Mobile
Aspecte actual de l'avinguda Madrid / Ajuntament de Barcelona

La reforma de l’avinguda Madrid atropella la participació veïnal

Notícia: La reforma de l’avinguda Madrid atropella la participació veïnal
Comparteix
L'Ajuntament pregunta a la ciutadania per una obra que ja té encarregada i amb les línies mestres decidides
Notícia: La reforma de l’avinguda Madrid atropella la participació veïnal - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Jubilat a febrer 22, 2022 | 08:54
  Jubilat febrer 22, 2022 | 08:54
  Jo, que m'he vist durant els tres mesos d'estiu, fent jornades d'entre deu i dotze hores sis dies a la setmana, hi estic radicalment en contra. Si volen obrir que contractin personal extra i els paguin el que pertoca per treballar en festiu.
 2. Icona del comentari de: Mary a febrer 24, 2022 | 07:25
  Mary febrer 24, 2022 | 07:25
  Me parece fatal. Se nos llena la boca de hablar sobre la conciliación familiar,equipamiento con horario europeo.... alguien me puede decir en q? Llega Navidad,semana santa,un festivo y no podemos disfrutarlo,las vacaciones ya las tenemos bastante limitadas ,q más quieren ? Todo lo q consiguieron lo estamos perdiendo.
 3. Icona del comentari de: Carmeta a febrer 24, 2022 | 08:46
  Carmeta febrer 24, 2022 | 08:46
  Ni será voluntari,ni contratarán a gent nova ni pagarán extra. Serán els mateixos treballadors q treballin els diumengues.

Nou comentari

Comparteix