Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els restauradors organitzen una “vaga fictícia” per criticar la política de terrasses de Colau

El Gremi de Restauració de Barcelona ha llançat una campanya sobre una “vaga fictícia” de locals i terrasses per criticar la gestió del govern d’Ada Colau i demanar una profunda reflexió de cara a les eleccions municipals, que se celebren el pròxim 26 de maig. La campanya, anomenada ‘Aixequem persianes, aixequem Barcelona’, pretén “alertar de les conseqüències de la política antiterrasses” de l’alcaldessa, ha explicat el director general del gremi, Roger Pallarols.

Pallarols ha ressaltat que el seu objectiu és explicar als votants barcelonins quines són les conseqüències negatives de l’estira-i-arronsa que hi ha hagut amb la restauració i introduir nous elements en el debat electoral: “Interpel·lar a l’elector sobre quin model de ciutat volem, convençuts que la majoria prefereix la ciutat que aixeca persianes”. El Gremi de Restauració considera necessari fer “una esmena a la totalitat” al mandat els comuns.

El ‘run-run’ de Colau

Ha assegurat que durant el mandat hi ha hagut un “run-run permanent” entre restauradors que apostaven per fer vaga, però que des del gremi ho han desaconsellat perquè volen diàleg amb el govern municipal i no enfrontament, tot i que Pallarols considera que l’executiu ha fugit de l’enteniment i el diàleg. Durant les últimes setmanes s’han reunit amb tots els candidats, excepte amb Colau i la CUP, per demanar-los que uns “compromisos mínims per restablir els ponts trencats amb la restauració”, que inclouen recuperar el diàleg i canviar el rumb de l’aplicació de la normativa a Ciutat Vella.

La campanya compta amb cinc vídeos que mostren situacions que podrien donar-se si els restauradors fessin vaga –centrades en veïns, treballadors, visitants de congressos i un grup d’amics que acaba fent ‘botellón’ com a alternativa–, i es distribuirà en xarxes socials però sobretot a través de restauradors, treballadors i les seves famílies, ha dit.

Més notícies

Gala Pin combat les crítiques per l’ordenança de terrasses amb la defensa de l’accessibilitat

Notícia: Gala Pin combat les crítiques per l’ordenança de terrasses amb la defensa de l’accessibilitat
Comparteix
La regidora de Ciutat Vella assegura que compleix la normativa mentre des del Gremi de Restauració l'acusen de fer-ne "abús de poder"
Notícia: Gala Pin combat les crítiques per l’ordenança de terrasses amb la defensa de l’accessibilitat - Mobile

Nou revés judicial a Colau per la restricció dels horaris de les terrasses

Notícia: Nou revés judicial a Colau per la restricció dels horaris de les terrasses
Comparteix
La justícia dóna la raó al Gremi de Restauració després que l’Ajuntament reduís una hora el tancament de les terrasses de la plaça Osca
Notícia: Nou revés judicial a Colau per la restricció dels horaris de les terrasses - Mobile

Mònica Terribas: “No s’han de treure les terrasses, són una inversió en salut col·lectiva”

Notícia: Mònica Terribas: “No s’han de treure les terrasses, són una inversió en salut col·lectiva”
Comparteix
La periodista creu que "la Barcelona endreçada" no ha perdonat a Colau que hagi arribat a la institució des de l'activisme
Notícia: Mònica Terribas: “No s’han de treure les terrasses, són una inversió en salut col·lectiva” - Mobile

L’oposició força una comissió de seguiment sobre les terrasses de Ciutat Vella

Notícia: L’oposició força una comissió de seguiment sobre les terrasses de Ciutat Vella
Comparteix
Els conflictes judicials i les crítiques del Gremi de Restauració erosionen al govern municipal i donen munició als rivals en plena precampanya electoral
Notícia: L’oposició força una comissió de seguiment sobre les terrasses de Ciutat Vella - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa