Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El president d’Agbar reclama que s’ampliï “el contracte social” amb les empreses per superar la crisi de la Covid
  • CA

El pacte entre els diversos sectors de la societat, amb un paper “essencial” de l’empresariat, ha de ser la base de la reconstrucció després dels efectes de la pandèmia de la Covid-19. És el que ha defensat aquest dimarts el president d’Agbar, Àngel Simón, que ha participat aquest matí en un ‘Esmorzar de Treball’ online organitzat per la Fundació CEDE en col·laboració amb Deloitte.

Segons Simón, “és urgent establir, territori a territori, un pacte social que garanteixi una reconstrucció econòmica sostenible, amb el paper essencial de l’empresa com a part de la solució, dins el marc d’actuació establert per l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, i ampliar l’abast del contracte social”. Ha afegit que aquest pacte “s’ha de basar en tres eixos: la solidaritat, l’ocupació de qualitat i la reconstrucció verda, i comptar amb la participació i el compromís de tots -ciutadania, administracions, entitats socials i empreses- amb l’objectiu de contribuir a una recuperació sostenible, sense deixar ningú enrere “.

Col·laboració público-privada imprescindible

A més, Àngel Simón ha assegurat que la col·laboració público-privada és imprescindible com a motor de dinamització, permetent mobilitzar recursos financers i executar les inversions necessàries per garantir els nivells de benestar i poder assegurar les infraestructures que millorin la competitivitat i la sostenibilitat. “Hem de treballar entre tots en aquesta reconstrucció. El sector públic no serà capaç, en solitari, de fer efectiva la recuperació i ha de comptar de forma decidida amb el sector privat “, ha explicat. Perquè aquesta col·laboració sigui eficaç, segons ha destacat, ha de cuidar un element imprescindible: la seguretat jurídica, un dels actius més ben valorats pels inversors.

D’altra banda, Àngel Simón ha assegurat que cal seguir progressant dins de la institucionalitat que brinda Europa. “La Unió Europea estableix uns límits d’actuació per preservar l’Estat de Benestar, alhora que ens dota d’un marc de valors comú. L’actuació de les institucions i de les empreses espanyoles s’ha de situar dins de l’context d’accions conjuntes de la Unió Europea”.

Subministrament garantit durant la pandèmia

Durant la seva intervenció, el president d’Agbar també ha dedicat uns minuts a explicar com la companyia està actuant des dels inicis de l’actual crisi sanitària: “Amb anticipació, vam posar en marxa un pla de mesures per a garantir el subministrament d’aigua i sanejament a la ciutadania, considerats com a serveis essencials per la seva estreta relació amb la salut i la higiene, així com per preservar la seguretat i la salut de la plantilla”. Per a això, la companyia ha implantat un model d’operació adaptada, que inclou la manera de presència permanent de treballadors en instal·lacions de la companyia, per minimitzar el risc de contagi i garantir la continuïtat del servei. Aquesta presència permanent de treballadors i treballadores ha tingut lloc en els punts més vitals per al cicle de l’aigua, permetent garantir el funcionament de les plantes de tractament d’aigua. L’empresa ha posat a disposició tots els mitjans per protegir la seguretat i salut dels operaris mentre duraven els seus torns i també en el teletreball. “Anticipació i adaptació han estat essencials per al grup per fer front a aquest nou entorn “, ha afegit Àngel Simón.

En relació amb el compromís social de la companyia, les mesures que portaven implementant sistèmicament, dirigides a col·lectius vulnerables, han seguit vigents i reforçades durant la crisi. És el cas de les ajudes a pimes i autònoms o de el Fons de Solidaritat, iniciativa pionera amb la qual ajuden des de fa anys les famílies amb dificultats. “No tallem, ni tallarem, el subministrament d’aigua a qui no ho pugui pagar”, ha precisat. A tall d’exemple,
s’ha referit a la col·laboració amb la Creu Roja, ja sigui amb la campanya ‘Creu Roja RESPON’ o bé amb el programa pilot anomenat ONA, que té com a objectiu aconseguir que les famílies usuàries del Fons de Solidaritat puguin disposar del suport necessari per millorar la seva ocupabilitat i canviar la situació de vulnerabilitat. “Les aliances amb entitats socials ens han de permetre donar oportunitats a un nombre major de famílies vulnerables “, ha afirmat.

El webinar, organitzat en col·laboració amb Deloitte, ha estat presentat per Felipe Requejo, soci de Deloitte, i moderat per Pau Herrera, secretari del Patronat de la Fundació CEDE.

Més notícies
Treballadors d’Agbar es confinen a l’empresa per minimitzar el risc de contagi i garantir el servei
Notícia: Treballadors d’Agbar es confinen a l’empresa per minimitzar el risc de contagi i garantir el servei
Comparteix
Un equip de 9 voluntaris 'viuen' a la planta potabilitzadora de Sant Joan Despí, que abasteix Barcelona, i farà torns de 15 dies
Les mostres que recull Agbar en l'anàlisi d'aigües residuals per detectar-hi indicis de Covid són estudiades en un laboratori / Agbar
Agbar munta una xarxa de vigilància de la Covid-19 en aigües residuals
Notícia: Agbar munta una xarxa de vigilància de la Covid-19 en aigües residuals
Comparteix
L'objectiu és detectar la presència del virus SARS-CoV-2 i disposar d’un sistema d’alerta precoç de possibles rebrots
Campanya d’Agbar per recollir fons per a l’assaig clínic #JoEmCorono contra la Covid-19
Notícia: Campanya d’Agbar per recollir fons per a l’assaig clínic #JoEmCorono contra la Covid-19
Comparteix
La companyia donarà un euro al projecte de Can Ruti per cada client que es passi a la factura digital
Agbar llança un vídeo per agrair als seus treballadors la feina que fan durant la pandèmia
Notícia: Agbar llança un vídeo per agrair als seus treballadors la feina que fan durant la pandèmia
Comparteix
La companyia difon un homenatge als seus empleats amb motiu del Primer de Maig

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa