El Govern s’aferra a la viabilitat de planta història de Nissan a la Zona Franca

Treball vetllarà "amb tota la intensitat" pels drets de la plantilla i veu la decisió com "un error extraordinari"

El Govern no treballa amb un calendari pel tancament de Nissan perquè “no llença la tovallola” després que la multinacional anunciés oficialment que tancarà les fàbriques que té a Catalunya el 28 de maig, com a part d’un procés de reestructuració global de l’aliança de la marca amb Renault i Mitsubishi. “Neguem la major i considerem un error extraordinari que Nissan decideixi deixar una planta històrica com la de Motor Iberica, que va arribar el 1923 a Catalunya i té una història de gairebé 100 anys“, ha dit el secretari de Treball, Josep Ginesta. Segons ha assegurat, “ara per ara no hi ha calendari” pel tancament i l’acomiadament de les 3.000 persones que treballen a les instal·lacions de l’automobilística. La companyia va assegurar als representants dels treballadors que volia tancar les plantes a finals del 2020.

A parer del secretari de Treball, la Generalitat i el Departament farien “molt malament” de renunciar a la possibilitat de convèncer la companyia que mantingui la tradició de fabricació de vehicles a Catalunya.

“Quan dic que neguem la major, vol dir que el Departament de Treball no llança la tovallola que aquesta planta continuï sent viable”, ha dit, abans d’afegir que sempre tindran la porta oberta perquè el grup reconsideri la decisió de marxar. També ha dit que no descarta convèncer altres companyies de mantenir aquesta tradició automobilística a les instal·lacions de la Zona Franca de Barcelona, a Montcada i Reixac o a Sant Andreu.

De moment, no hi ha cap mediació convocada entre els treballadors i l’empresa a les dependències de la Generalitat aquesta setmana.

Més informació

Nou comentari