Els centres comercials hauran d’esperar a la fase 2 per obrir la instal·lació sencera. D’altres, però, poden treure profit de la fase 1 perquè tenen espais a l’aire lliure. És el cas del centre comercial Glòries, que avui ha apujat les persianes d’alguns comerços que es troben a peu de carrer. Alguns d’ells, tal com ha informat el centre comercial en un comunicat, són Zara, H&M, Massimo Dutti, FNAC, Hollister o Sephora. “La nostra prioritat és vetllar per garantir la seguretat dels nostres visitants, empleats i comerciants per seguir brindant-los la millor experiència de compra en un entorn 100% segur” ha assenyalat la gerent de Glòries, Nina Kavaliova.

“La majoria de les botigues ubicades a la planta carrer han obert ja seguint les instruccions marcades pel govern”, ha traslladat el comunicat. També ha recordat que Glòries “disposa d’espais oberts i amplitud gran de carrers, de manera que s’afavoreix que no es formin grups nombrosos de gent i que les distàncies de seguretat recomanades siguin respectades”. Espais com la ludoteca o els parcs infantils segueixen tancats.

Altres botigues, en canvi, no han tancat al llarg de l’estat d’alarma. Es tracta d’establiments com Carrefour, Veritas, La Sirena, 365, 5àSec i Movistar, considerats serveis essencials durant l’emergència sanitària.

Glòries també reivindica que ha donat mascaretes a associacions benèfiques i a l’Ajuntament de Barcelona.

Nou comentari

Més notícies
Primers bars oberts a Gràcia després de l'entrada a la fase 1 / XFDC

“Obrim per necessitat, però no sé si aguantarem”: confusió i malestar a les terrasses de Gràcia

El primer dia d'obertura dels bars i restaurants amb terrassa provoca algunes queixes dels restauradors, que temen no poder sostenir el negoci si no es flexibilitza la normativa
Una terrassa del Port Vell, ja adaptada a la fase 1 / S.B.

Molts bars barcelonins no obriran malgrat el canvi de fase

El Gremi de Restauració alerta que molts restauradors han optat per esperar que es pugui obrir l'interior dels locals
El consum elèctric a Catalunya creix un 6,1% per l'entrada de Barcelona a la fase 1 / Endesa

L’entrada a la fase 1 de Barcelona incrementa un 6,1% el consum d’electricitat

La demanda d'aquest dilluns és encara un 16,2% inferior als dies previs a l'estat d'alarma, segons dades d'Endesa
El passeig marítim s'omple de passejants i esportistes cada matí durant la desescalada / S.B.

Guia pràctica de la fase 1 a Barcelona: què es pot fer i què no

La capital catalana estrena canvi d'etapa aquest dilluns, amb les terrasses i les reunions familiars com a principals novetats