Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Molts bars barcelonins no obriran malgrat el canvi de fase
  • CA

El Gremi de Restauració de Barcelona ha alertat que la majoria de bars i restaurants amb terrassa de la ciutat no obriran aquest dilluns malgrat el canvi de fase perquè “molts negocis no són viables” si no poden fer servir l’interior dels locals. El gremi calcula que dos terços dels establiments amb terrassa mantindran la persiana abaixada i “esperaran el pas a la fase 2, on també es permet el consum a l’interior de l’establiment”.

La patronal considera que la restricció del 50% de taules a les terrasses “escapça la viabilitat econòmica” dels locals, ja que el 70% dels bars que poden obrir tenen quatre taules o menys, així que només podran disposar de dues taules i vuit cadires en aquests primers dies d’activitat. A més, hi ha uns 3.300 locals que no podran obrir perquè no disposen de terrassa, fent que la xifra total d’establiments en funcionament a Barcelona no superi el 20%.

Tot i això, el Gremi de Restauració valora positivament el canvi de fase. “Tot i que hem de parlar d’una represa de l’activitat encara tímida, és positiu avançar en la desescalada”, ha explicat el director general del gremi, Roger Pallarols. “La ciutat no podia continuar estancada econòmicament. Aquesta fase 1 servirà per escalfar motors de cara a la fase 2, on sí que viurem una reobertura massiva. Fins ara els restauradors no tenien cap horitzó i ara comencen a veure una mica de llum al final del túnel“.

Més notícies
Un dels xiringuitos de les platges de Barcelona, desmuntat pel confinament / Ajuntament de Barcelona - Flick'r
Els xiringuitos de platja, amb permís per a 30 taules i taxes rebaixades
Notícia: Els xiringuitos de platja, amb permís per a 30 taules i taxes rebaixades
Comparteix
L'Ajuntament ha arribat a un pacte d'última hora amb els restauradors, que donaven per perduda la temporada d'estiu
Una terrassa del Port Vell, ja adaptada a la fase 1 / S.B.
El Port també amplia i abarateix les terrasses
Notícia: El Port també amplia i abarateix les terrasses
Comparteix
Els restaurants del Port Vell ja es preparen per a l'estrena de la fase 1 aquest dilluns

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa