Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port també amplia i abarateix les terrasses
  • CA

El port de Barcelona ha anunciat aquest dissabte un acord amb el Gremi de Restauració per a l’ampliació de l’espai que poden ocupar les terrasses de bars i restaurants del Port Vell i la rebaixa del 75% de la taxa. El TOT Barcelona ha comprovat aquest dissabte com la majoria de locals del Port Vell, rere el Palau de Mar, ja estaven ben preparats per a reobrir els vetlladors amb seguretat aquest dilluns, quan s’estrenarà la fase 1 de desescalada a la ciutat.

El Port assegura que l’objectiu de la mesura és contribuir a impulsar l’activitat econòmica dels negocis del recinte portuari, afavorir el compliment de les mesures sanitàries i alleugerir les dificultats del sector de la restauració “en un moment d’excepcionalitat com l’actual”. Segons el port, els empresaris que ampliïn la terrassa hauran de garantir que no es dificulta la mobilitat de les persones ni dels serveis de transport, seguretat, emergències i neteja. Durant la fase 1 del desconfinament, es permet la reobertura de terrasses al 50% de capacitat, però encara no és possible consumir dins dels locals.

L’Ajuntament de Barcelona ha pactat amb el sector mesures similars. Permetrà ampliar les terrasses, preferentment sobre la calçada, un requisit que no ha agradat del tot als restauradors i comerciants. Sí que hi ha acord en canvi amb la taxa: no es cobrarà pels dies d’estat d’alarma i durant el segon semestre s’aplicarà un descompte del 75%. Al mateix temps, només es pagarà per les taules que s’instal·lin de manera efectiva. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa