Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Obrim per necessitat, però no sé si aguantarem”: confusió i malestar a les terrasses de Gràcia
  • CA

Primer dia d’obertura de les terrasses de Barcelona i ja han sorgit les primeres queixes per la manca d’espai i la impossibilitat de servir a l’interior dels locals. Tot i que es tracta d’una etapa transitòria, els restauradors, que van abaixar persianes a l’inici de la Covid-19, no veuen gens clar el futur. “Obrim per necessitat, però no sé si aguantarem”, explica al TOT Barcelona l’Omar, l’encarregat del Cèntric Cafè de la plaça del Sol.

Els bars i restaurants amb terrassa poden obrir des d’aquest dilluns al 50% de capacitat a fora, però a l’interior dels locals encara hauran d’esperar a la fase 2, que no arribarà fins d’aquí a una o dues setmanes. La confusió sobre la normativa i l’escassa perspectiva de negoci ha fet que hi hagi un seguiment desigual en funció de la plaça. A la Virreina i al Diamant aquest migdia no hi havia cap local obert, mentre que al Sol o la plaça de la Vila de Gràcia n’han obert uns quants. A Torrent de l’Olla, Verdi i la plaça Lesseps tampoc hi havia pràcticament establiments amb la persiana aixecada.

Centenars de bars tancats

El Gremi de Restauració ha alertat aquest mateix dilluns que només un terç dels bars amb llicència de terrassa obrirà perquè “molts negocis no són viables” si no poden servir a dins. Segons dades de l’entitat, el 70% dels locals amb terrassa tenen quatre taules o menys, així que estan obligats a obrir amb només dues taules. El director general del gremi considera que la fase 1 només servirà per “escalfar motors” i celebra que els restaurants comencin “a veure una mica de llum al final del túnel”.

“No sé si ens surt a compte, el temps ho dirà”, lamenta la Melissa, propietària del restaurant Amelie, a la plaça de la Vila. De moment ha obert amb cinc taules, el màxim que li permet la normativa, i confia que amb el pas dels dies s’anirà escampant la veu i hi haurà moviment durant tot el dia. Malgrat ser un dilluns, les cinc taules estan plenes i hi ha diverses persones fent temps per asseure-s’hi. L’ús de mascaretes entre els clients és escàs. “No és pràctic”, asseguren unes noies que han vingut a fer el cafè de mig matí.

El canvi de fase, clau

L’Omar, que només pot servir a tres taules, també aprofita per vendre menjar per endur-se i alguns clients esperen a la plaça del Sol per recollir el seu encàrrec. Ha preferit arriscar-se i reprendre l’activitat després de dos mesos i mig amb la persiana abaixada perquè no podia aguantar més. “No podem seguir sense ingressos. Tenim fills i lloguers per pagar”. L’encarregat del Cèntric Cafè només espera que passin de pressa els quinze dies que falten per poder servir a l’interior del local i augmentar la facturació.

Però no tots els restauradors pensen igual. El Carles, encarregat del bar Virreina, assegura que no obrirà el local fins que pugui servir a l’interior. “Podem posar sis taules a la terrassa, però ni amb les 12 que tenim concedides ens surten els números”. El seu bar dona feina a 13 persones i si reobre els ha de treure de l’ERTO, així que prefereix esperar fins al 8 o el 15 de juny, quan la normativa es flexibilitzarà i tindrà una idea més clara de com li anirà el negoci.

Més notícies
Una terrassa del Port Vell, ja adaptada a la fase 1 / S.B.
Molts bars barcelonins no obriran malgrat el canvi de fase
Notícia: Molts bars barcelonins no obriran malgrat el canvi de fase
Comparteix
El Gremi de Restauració alerta que molts restauradors han optat per esperar que es pugui obrir l'interior dels locals
Una terrassa del Port Vell, ja adaptada a la fase 1 / S.B.
El Port també amplia i abarateix les terrasses
Notícia: El Port també amplia i abarateix les terrasses
Comparteix
Els restaurants del Port Vell ja es preparen per a l'estrena de la fase 1 aquest dilluns

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa