Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Conesa preveu que el Port comenci a recuperar els tràfics habituals el darrer trimestre

La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, preveu recuperar l’activitat perduda a les instal·lacions per la Covid-19, primer a l’Àsia i després a Europa, a partir del darrer trimestre de l’any, quan la situació ja estarà “més controlada” als mercats. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, Conesa ha avançat que al tancament d’abril el tràfic total ha caigut un 12%, el de contenidors un 16% i el de vehicles un 30%. En aquest sentit, s’ha mostrat preocupada per la davallada en aquest darrer sector i en el dels passatgers, que actualment “està a zero”. La presidenta del port ha explicat que es preveuen bonificacions de taxes, entre d’altres mesures, perquè les empreses de l’àmbit portuari puguin mantenir les plantilles.

Conesa estima que el 2020 acabarà sent un any “molt fluctuant” i amb davallades de tràfic importants. Segons ha comentat, l’activitat va ser diferent els tres primers mesos de l’any en comparació a l’abril, ja que el primer trimestre les exportacions encara eren positives i en canvi el mes passat ja registra percentatges negatius. “Ara estem a la inversa, esperem que la importació es comenci a recuperar”, ha dit la presidenta del port, que ha detallat que per exemple en el sector de l’automòbil les importacions han retrocedit un 20% i les exportacions un 27%.

En l’entrevista, Conesa ha agraït la tasca dels diferents col·lectius que treballen al port de Barcelona com estibadors, pràctics i amarradors, ja que “malgrat la dificultat han anat a treballar de manera presencial”. La presidenta del port ha assenyalat que vol “acompanyar” el sector dels estibadors davant un escenari de reducció del tràfic, i per tant del volum de feina, i ha afirmat que es prendran mesures perquè es mantinguin les plantilles com la bonificació de taxes i la suspensió o ajornaments a l’autoritat portuària o l’eliminació de la clàusula de penalització a les empreses que no acreditin uns tràfics mínims.

“És evident que no es podran complir”, ha dit Conesa, que ha reivindicat que la bona situació financera del port permetrà dur a terme aquestes mesures fins que no es recuperin els tràfics. La presidenta del port també ha destacat que en els darrers quatre mesos han patit 40 cancel·lacions de bucs de mercaderies, que agrupen les càrregues i les embarquen en altres vaixells més grans. Per exemple, el proper mes Barcelona espera la visita d’un mercant que conté 23.000 contenidors.

Estiu sense creuers a Barcelona

Un altre segment de tràfic que preocupa a la presidenta del port és el de passatgers, tant els de les línies que enllacen amb les Balears i Itàlia, com els creuers que inicien recorregut pel Mediterrani des de Barcelona. Conesa ha comentat que les companyies van anul·lant les reserves “mes a mes” i que ara ja ho han fet fins al juliol, mentre que l’agost ha assegurat que el veia “molt impossible”. “Dubtem que l’activitat es pugui recuperar”, ha comentat Conesa sobre les previsions a curt termini en aquest àmbit.

De cara a la represa de l’activitat, ha demanat coordinació amb altres ports per a les sortides i arribades i els protocols que caldrà aplicar en els embarcaments de passatgers, com el canvi de les vies d’accés o el control de la temperatura, entre d’altres, i ha dit que espera instruccions del Ministeri de Sanitat sobre quan es podrà reprendre la connexió amb les Illes Balears, tenint en compte que l’arxipèlag entrarà a la fase 1.

Més notícies

El Port amplia 12 anys la concessió de l’Aquàrium a la societat que l’explota

Notícia: El Port amplia 12 anys la concessió de l’Aquàrium a la societat que l’explota
Comparteix
Aspro Ocio gestionarà les instal·lacions fins a, com a mínim, 2039 i posarà en marxa més exposicions
Notícia: El Port amplia 12 anys la concessió de l’Aquàrium a la societat que l’explota - Mobile

Cinc hectàrees més per a l’emmagatzematge de contenidors al Port de Barcelona

Notícia: Cinc hectàrees més per a l’emmagatzematge de contenidors al Port de Barcelona
Comparteix
S'hi posaran contenidors d'importació que s'han de quedar més temps de l'habitual al recinte a causa de la pandèmia de covid-19
Notícia: Cinc hectàrees més per a l’emmagatzematge de contenidors al Port de Barcelona - Mobile

El Port de Barcelona impulsa mesures perquè el teixit empresarial disposi de 56 milions d’euros

Notícia: El Port de Barcelona impulsa mesures perquè el teixit empresarial disposi de 56 milions d’euros
Comparteix
La infraestructura mantindrà les inversions previstes malgrat la rebaixa dels ingressos per fer de "motor econòmic"
Notícia: El Port de Barcelona impulsa mesures perquè el teixit empresarial disposi de 56 milions d’euros - Mobile

El tràfic al Port de Barcelona cau més d’un 8% al març pel coronavirus

Notícia: El tràfic al Port de Barcelona cau més d’un 8% al març pel coronavirus
Comparteix
Les importacions cauen un 19% però les exportacions pugen un 8%
Notícia: El tràfic al Port de Barcelona cau més d’un 8% al març pel coronavirus - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa