Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port de Barcelona impulsa mesures perquè el teixit empresarial disposi de 56 milions d’euros
  • CA

El Port de Barcelona començarà a aplicar en els propers dies un seguit de mesures econòmiques per mitigar l’impacte de la crisi del covid-19 en el teixit empresarial portuari, i que permetran a les empreses disposar d’uns 56 milions d’euros. Després que el govern espanyol aprovés dimarts el reial decret 15/2020 de mesures urgents, el Port impulsa mesures per augmentar liquiditat, per valor de 45,3 milions d’euros, i també una rebaixa de les taxes, que permetrà als operadors estalviar-se 10,6 milions. Una de les mesures per la liquiditat, que el Port ja aplicava, és avançar pagaments a proveïdors. Fins ara, s’han pagat 4,5 milions d’euros, i es preveu arribar als 19 milions en total en els propers dos mesos.

Una altra de les mesures que promou el Port per augmentar la liquiditat de les empreses és l’ajornament, durant sis mesos, del pagament de les taxes portuàries, sense interessos ni garanties, que permetrà disposar de més de 26,3 milions.

Pel que fa a la rebaixa en taxes de concessions, permetrà als concessionaris estalviar-se aquest any fins a 9,6 milions d’euros. Les bonificacions s’hauran de sol·licitar i cal que siguin aprovades pel consell d’administració del Port. Pel que fa a la reducció en la taxa al vaixell, suposarà una rebaixa d’un milió d’euros, d’aplicació immediata, i que afectarà els tràfics de curta distància.

Malgrat que aquests reduccions en taxes suposaran una rebaixa en els ingressos, el Port es compromet a mantenir les inversions que tenia previstes per “seguir exercint de motor econòmic, facilitant la recuperació del territori i la generació de recursos”.

Les mesures que es començaran a aplicar ara són prèvies a un pla de recuperació que es consensuarà amb la comunitat portuària per “recuperar tràfics, detectar noves oportunitats, impulsar la innovació i mirar cap al futur”, segons ha dit la presidenta del Port, Mercè Conesa.

En els propers dies, el Port convidarà formalment als representants de les empreses de la comunitat portuària a parlar d’aquesta iniciativa i s’establirà un calendari de reunions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa